Verliesgevend Droevig

VD-Groningen-3033

Jaren geleden ben ik ingehuurd door V&D om als een soort undercover klant het personeel door te lichten. Het was de bedoeling dat ik op elke afdeling iets kocht en het personeel wat mij hielp beoordeelde. Niet met naam en toenaam, echter wel de manier waarop je geholpen werd.

Na een paar weken was ik er achter. Met het personeel was niks mis. Althans over het algemeen, een paar uitzonderingen daargelaten maar dat is niet vreemd in zo’n enorm warenhuis.
Wat er wel mis was daar kwam ik snel achter. Er was van alles mis met assortiment. Zo’n tien jaar geleden liepen ze al kilometers achter op de concurrent. Wanneer je iets nodig had wat nergens meer te krijgen was ging je naar V&D.

Nu heb ik over het algemeen nooit iets nodig wat nergens meer verkrijgbaar is. Bij dat idee zie ik dan toch de wat oudere klant die vroeger ooit thuis een allessnijder had en die graag ook wil gaan gebruiken omdat de allessnijder van tegenwoordig alles snijdt behalve alles.

Had je voor een thema feestje een kledingstuk nodig dan ging je naar V&D. Gegarandeerd dat je daar in het assortiment wel iets zou vinden dat op het thema aansloot.

Het is dus niet onlangs mis gegaan bij dit warenhuis het is al jaren terug mis gegaan. De directie heeft zitten slapen en ondertussen haar zaken gevuld en het personeel is daar nu de dupe van.

Of ik het ga missen. Nee zeker niet. Of ik er wel eens kwam, nee nooit, hoogstens om de route af te snijden van Gierstraat naar Grote Houtstraat maar dat was het wel.

Kwam ik dan nooit op het dakterras om iets te drinken. Nee, de koffie was niet te hachelen. V&D heeft een kans gemist en ik kan er niks anders van maken dan eigen schuld en het personeel is de dupe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s