Beste Maud,

size_907_450_10886

Sollicitatie

Vandaag kreeg ik een mail met een afwijzing op een sollicitatie. Ik citeer.

Beste Ingrid,

Bedankt voor uw reactie op onze vacature met als jobtitel Ervaren juridisch secretaresse binnen de procespraktijk en referentie: jur-16

Wij hebben een eerste selectie gemaakt uit de ontvangen CV’s en zullen u niet uitnodigen voor een gesprek. De keuze is gevallen op kandidaten die qua opleiding en/of (branche) werkervaring beter aansluiten op het functieprofiel.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en wensen u veel succes met het vinden van een passende baan.

Met vriendelijke groet,

Maud C. (JS)

Het enige wat ik dan denk is; lieg niet. Ik heb meer dan genoeg ervaring. Of is ruim twintig jaar tegenwoordig niet genoeg meer. Ik heb gewerkt op strafpraktijken, familierecht praktijken, faillissement praktijken, in feite op elke praktijk die er maar bestaat en dat binnen twee kantoren. Hoe ervaren wil je het hebben.

Beste Maud. Zeg gewoon je bent te oud en te duur. We hebben liever een wulps meisje van een jaar of twintig die in haar te korte rokje door de praktijk van de te oude advocaat huppelt en letterlijk en figuurlijk dient als zijn rechterhand. Die we kunnen uitbuiten voor een hongerloon.
Wees gewoon eerlijk en stop met liegen. Maar ja dat mag weer niet want dat discrimineer je. Dat doe je nu ook hoor, beste Maud, alleen op een heel slinkse manier. Dat mag namelijk wel in Nederland.

Ik wens jullie veel succes met de eerste beste huppelkut die jullie gaan uitbuiten. Ik wil niet eens mee voor jullie werken. Ik ga liever naar een bedrijf die iedereen eerlijk en gelijk behandelt. Daarnaast zullen jullie in mij nooit een nieuwe cliënt vinden want als je zo met je sollicitanten omgaat hoe doe je dat dan met je cliënten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s