Geen hakenkruizen!

pegida

Ook deze week in de sociale media weer een gevalletje van, in mijn ogen, uitermate krom redeneren. Bij de Pegida demonstratie zaterdag in Amsterdam stond op een spandoek een hakenkruis. Om precies te zijn één die in een getekende prullenbak leek te gaan evenals een ISIS-vlag. Daarmee wilden ze dus blijkbaar duidelijk maken daar afstand van te nemen en tot dusver geen probleem. Maar de burgemeester van Amsterdam had van tevoren een verbod op hakenkruizen aangekondigd en dat doet hij natuurlijk niet zomaar. In het verleden waren er wel vaker hakenkruizen te zien bij Pegida (anti-islam beweging) bijeenkomsten. En anders wel achteraf op de muren na zo’n demonstratie. Het was dus vooraf duidelijk gemaakt dat de gemeente dat niet zou accepteren. En dat je dan als clubje, heel smaakvol, wel een dergelijk symbool in je logo hebt staan doet dan toch niet meer ter zake? Geen hakenkruis is gewoon geen hakenkruis, moeilijker moet je zoiets niet maken. Maar dan gaat het op onder andere Twitter even los. Dat de burgemeester helemaal geen hakenkruis mag verbieden. Of zoiets:

Klik op het linkje in de tweet van de politie a.u.b. Daarin het verbod expliciet en met argumenten waarom. Maar op de sociale media is het: Alle grote denkers verzamelen! En daarbij gaan ze dan gewoon even voorbij aan bijvoorbeeld deze uiterst grappige actie van één van de oprichters van Pegida. Een verbod voor hakenkruizen komt meestal niet zomaar uit de lucht vallen.

lees over dit onderwerp ook: Peter Vandermeersch’s ware gezicht

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s