Tindergate

 

Afleiding is het beste wat je kan zoeken wanneer je kampt met liefdesverdriet.

Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat daten en seks je rouwproces verkorten. Aangezien dit gevoel zo snel mogelijk moet stoppen, en ik de wetenschap nooit tegen spreek, doe ik wat ik moet doen…

Daar ga ik dan. Ik download de Tinder App, plaats een paar foto’s waar ik nog gelukkig was en begin met plaatsjes kijken.

Ik snap waarom mijn vriendinnen avonden konden praten over hun Tinder ervaringen. Je komt echt alles tegen. Mannen die denken indruk te maken met een foto met een grote door de buurman gevangen vis, hun lievelings oma, het kind van hun zus, een gehuurde cabrio of een plat gespoten tijger. Ooh en welke foto het ook goed doet is met een te grote zonnebril achter de knuppel in een vliegtuig. Zo lijk je net een echte piloot. (Shit, deze foto heb ik er ook op staan).

Puur vermaak. Platter dan plat. Je hoeft alleen maar naar links of rechts te swipen. Links is ‘nope’ vertaald door een groot rood kruis en rechts is ‘like’  met een groen hartje als symbool. Tikken jullie op basis van een foto beide op like dan ben je een match en kan je chatten.
Ik vind het een geweldige uitvinding. Serieus. Het is een pure vleeskeuring. Meer niet. Want geef toe, wanneer je op een datingsite een geweldig leuk verhaal tegen komt wat je aanspreekt en de foto is ruk, ga je nog niet chatten toch? Je leest dat verhaal niet eens wanneer de foto je niet aan spreekt. Dus dit is prima.

Ik lig onderuit op de bank met een kop thee. Op de achtergrond is Robert ten Brink geliefden aan het herenigen.
Ik zit er lekker in. Swipe als een malle. Mijn duim vertoont krampen waarvan ik het bestaan niet wist.
Af en toe kom je zo maar een leuke kop tegen. Een man die je veelbelovend aankijkt, straalt, zonder tijger of cabrio. Hoopvol klik ik zijn foto aan en kijk naar de volgende foto. Huh? Dat kan niet? Is dat serieus dezelfde man? Een nieuwe les: trap nooit in mannen met maar 1 foto.

En wat nog veeeel verschrikkelijker is. Vast elke Tinder gebruiker herkent dit vreselijke moment. Het moment dat je de toekomst aan je voorbij ziet flitsen. Je ziet hem, je weet het zeker, maar je bent te snel, te gretig, en zit te veel in de ‘nope flow’ en weg is ie. En denk je dat je hem dan nog terug kan halen? Nee dus! Wat een rot app.

Ik begin de moed een beetje op te geven en wanneer je denk dat je het aller aller ergste hebt gehad gebeurt je dat geen waar je wel rekening mee had gehouden maar waarvan je niet dacht dat het zou gebeuren en waarvan je jezelf had overtuigd daar mee te kunnen dealen. Mijn adem stokt, mijn hart slaat over. daar staat hij, met een brede lach, op een door jou gemaakte foto op een van de gelukkigste dagen van jullie relatie, op het mooiste plekje strand op Ibiza met de door jou cadeau gekregen zonnebril die hem veel te sexy maakt. Veel te sexy voor al menige gretige Tinder vrouw.
Je ex. Waarom? Waarom moet jij er getuige van zijn dat hij zich aanbiedt op de markt. Op de markt van vrouwen, daten, seks en aandacht. Ik gooi de telefoon van me af, wissel mijn thee in voor een glas wijn. Die vriendelijke lach van Robert kan ik niet uitstaan en zap door naar een bloederige CSI.
Nou, beste wetenschap. Fijne onderzoeken hebben jullie gedaan maar misschien hebben jullie geen rekening gehouden met de valkuilen van anno 2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s