Borstvoedingsmaffia

borstvoeding-te-weinig-melk1

Humberto verdiept zich in de materie borstvoeding. Al jaren blijft het een onderwerp van discussie. Fles of borst. Wat is beter? In de Late Night show pleiten zowel Doutzen, die er sowieso niet veel moeite mee heeft haar boobs te showen en Susan Smit, ook niet echt een preutse dame voor het geven van borstvoeding.

Het wisselt zo vaak dat je bij het ene kind nog wordt geadviseerd om de borst te geven terwijl twee jaar later de fles weer op nummer 1 staat.

Om nog maar te zwijgen over het ‘waar mag het wel en waar mag het niet’ regeltje. Nog steeds gebeurt het dat je bij sommige restaurants vriendelijk wordt verzocht je boobies toch vooral binnenboord te houden terwijl je bij de buren meer dan welkom bent.

Bij sommige vrouwen verloopt het voeden “vlekkeloos” en zij leggen met gemak hun kleine zes maanden of langer aan de voorgevel die inmiddels een omvang heeft gekregen waar je u tegen zegt. Hoe langer zij voeden hoe groter de voorgevel lijkt te worden. Zelf vroeg ik me regelmatig af of die dingen ooit nog wel eens in een doorsnee maat bh zouden gaan passen.

Er zijn echter ook legio vrouwen waarbij het niet zo makkelijk gaat. Hun borsten produceren niet genoeg voeding, ze hebben tepelkloven, soms tot bloedens toe, te kleine tepels of een huis vol kleine, schreeuwende om aandacht vragen kinderen zodat werkelijk ieder rustmoment ontbreekt.

Daarnaast zijn er altijd vrouwen die er maar op blijven aandringen dat je vooral moet doorzetten. Niet opgeven, dan lukt het vanzelf wel. Wanneer dringt het nou eindelijk eens tot ze door dat het bij sommige vrouwen echt niet lukt.

Doe mij dus een lol en laat ons lekker met rust. Laat iedere vrouw zelf uitmaken waar ze zich het prettigst bij voelt en wat ze haar kind te eten geeft. Daar hebben we geen kerel of consternatiebureau voor nodig. Dat kunnen wij heel goed zelf beslissen.

Meer lezen: De melkfabriek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s