Ik slaap niet thuis

7088669_m

Vannacht om vier uur kreeg ik een app, de derde vannacht. Drie kinderen die altijd trouw laten weten waar, hoe laat en met wie ze wel of niet thuis komen.
Uit balorigheid wilde ik nog terug app-en, waar dan? Op het politiebureau, maar verder dan een oké kwam ik niet. Nu wilde ik rustig verder slapen. Altijd fijn om te weten waar ze uithangen en wat ze doen maar een nachtje aan een stuk doorslapen is ook heel prettig op zijn tijd.

Vanmiddag om half twee komt mijnheer binnenzetten. Hallo daar zijn we weer. Ja dat is duidelijk. Waar heb je geslapen, kan ik niet nalaten te vragen. Op het politiebureau? Nee, natuurlijk niet, duh. Maar waar het wel was, geen idee. Ergens in de buurt van de Glip. We waren met zijn dertigen of zo. Zal wel vijftien geweest zijn maar de kans dat hij rond dat tijdstip dubbel zag zal niet echt klein geweest zijn.

Kende je die mensen dan niet. Nee geen idee, wel een paar die er ook sliepen, maar verder, echt geen idee.
Was ik ook zo vroeger?  vraag ik me dan af. Vast wel. In een onbekend huis of een onbekend bed ben ik nooit wakker geworden. Maar goed, ik was een meisje. Of is het dan juist erger? Tegenwoordig wel volgens mij.

Geen idee. Geen ervaring in deze, ik heb geen meisjes en ik heb er hier ook nog nooit zomaar een aangetroffen ’s morgens vroeg. Eentje die ik niet kende dan.
Wel weet ik heel zeker dat ze lol hebben gehad. Ook dat hij niet geheel nuchter was, dat kan bijna niet anders. Maar dat is als ik alle bladen mag geloven is tegenwoordig meer dan de helft van de jeugd niet geheel of geheel niet nuchter als ze uit zijn geweest.

Hij heeft het in ieder geval naar zijn zin gehad. Kwam fluitend binnen, staat nu onder de douche en gaat zo aan het werk. Tenminste daar ga ik van uit.
Zoals ik er ook van uit ging dat hij bij een bekende had geslapen. Maar zoals wel vaker gebeurt kunnen moeders hier wel eens behoorlijk naast zitten. Ben in ieder geval heel blij dat hij niet in een vreemd huis naast een vreemd meisje wakker is geworden maar gewoon met een stuk of tien vrienden. De kans dat er dan wat vervelends kan gebeuren is danvtoch een stuk kleiner.

En die puberteit, die duurt nog wel even, vrees ik met grote vreze. Maar stond dat laatst niet in de krant. Jongens puberen tot hun 25e. Nog tien jaar te gaan.
We gaan er voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s