Getverdemme

ooievaar

Mam, kijk een ooievaar in de tuin, zegt mijn zoontje terwijl hij naar een enorme ooievaar wijst die duidelijk laat zien dat er in het huis achter de ooievaar een nieuwe nakomeling is geboren.

Een ooievaar in de tuin betekent toch dat daar een baby is geboren he mam? Ja, beaam ik, vaak zetten de mensen dan een ooievaar in de tuin, hangen ballonnen en slingers op, sturen kaartjes rond om zo veel mogelijk mensen te laten weten dat ze een kindje hebben gekregen en dat ze daar heel erg blij mee zijn.
Waren jullie ook blij toen ik geboren werd? was de vraag die niet kon uitblijven. Ja, natuurlijk waren we blij, we waren heel erg blij.

Ook omdat ik een jongen was en niet een meisje? Ja lieverd ook omdat je een jongen was, mama heeft geen verstand van meisjes en was heel erg blij dat ze er nog een jongetje bij kreeg. 
Dus je was ook niet een beetje teleurgesteld? Nee schat ik was ook niet een heel klein beetje teleurgesteld. Acht jaar en dan al zulke vragen, ik vraag me af wat de volgende vraag in deze discussie zal zijn.

Deze laat zoals verwacht niet al te lang op zich wachten. Mam, jij vertelt toch altijd dat je baby’s in een winkel kan uitzoeken en dat je dan de leukste mag meenemen maar ik weet heus wel dat dit niet zo is. Ik ben uit je buik gekomen, net als B. het nieuwste zusje van zijn grote liefde uit de klas. En ik weet ook wel dat ik er via je bips ben uitgekomen, alleen vraag ik me nu af, ja hallo, moet dan nu echt, die vraag die er nu ongetwijfeld aan zit te komen, ik vraag me af hoe ik nu uiteindelijk in die buik ben gekomen.

Je hebt me er toch niet ingestopt want dat gaat nooit, dus er moet een andere manier zijn, alleen ben ik er nog niet helemaal uit welke manier dat is. Nee dat begrijp ik ook wel lieverd, maar moet dat nu?

Hier, nu, onmiddellijk, kan dit niet even wachten, denk ik, morgen of zo, als ik het hele assortiment voorlichtingsboeken voor acht jarigen  uit de bieb heb getrokken, met verantwoorde plaatjes, die ik dan kan laten zien. Of totdat je een jaar of zestien bent, of twintig of ………… nou ja nooit?

Natuurlijk weet ik wat er volgt op het gesprek dat nu gaat komen, waar ik echt niet meer onderuit kan. Getverdemme, doen jullie dat echt met elkaar. Gisteren wilde ik nog heel veel kinderen, maar als het zo moet, dat kinderen maken, dan neem ik er geen. Getver, ik moet er niet aan denken. En dat hebben jullie vier keer gedaan.

Getverdemme, weten mijn broers dat wel. Ja schat, dat weten je broers en die vinden dat helemaal niet getverdemme want die zijn inmiddels 18 en die zijn dol op getverdemme, net als jij straks als je 18 bent.
Alleen dat laatste vertel ik er maar niet bij, dat denk ik alleen maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s