Het Palestijnse volk bestaat!

Jaren van historisch onderzoek heb ik besteed voor deze blog maar het is volkomen nutteloos gebleken en dit puur door een zeer gedetailleerde kaart:

image
Zelfs onderstaande foto van een munt uit “Palestina” bracht mij, na al die jaren van studie, van mijn geloof.
image
Echt, ik had het mis. Het Palestijns volk bestaat. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Ik had geen idee dat er een munt zou zijn met: “Palestina” erop en dat bewijst dus dat de huidige Palestijnen een vrije en onafhankelijke natie in 1927 hadden.

Een aantal inwoners van Palestina waren het niet eens met het idee van een Palestijnse munt en hun leiders riepen op om het te boycotten om zo de Egyptische pond te behouden. Maar gelukkig waren er andere Palestijnen die meer vooruitstrevend dachten en wél achter het idee stonden en zo geschiedde, het werd de officiële munt van Palestina.
Er zijn natuurlijk ook Palestijnse postzegels. Deze die ik u toon,
image
heeft een oude Palestijnse heilige plaats in Bethlehem erop staan. Helaas is dit gebouw niet meer zichtbaar vandaag de dag, want er is een lelijke lange muur over gebouwd die het veranderd in een vesting.
Naast mooie Palestijnse munten zijn er ook Palestijnse bankbiljetten.
image

De Palestijnse Pond was de valuta die werd gebruikt in het Britse Mandaat van 1927 – 1948. Arabieren en in het bijzonder de Palestijnen hebben absoluut niets ALLES te maken met het drukken van deze bankbiljetten. De Palestine Currency Board was in arabische handen. In augustus 1948 werden nieuwe bankbiljetten uitgegeven door de Anglo Palestina Company, die eigendom was van de Jewish Palestinian Agency.
En nu, de klapper van alle klappers, er zijn ook Palestijnse paspoorten in omloop geweest die aantonen dat de Palestijnen in een autonoom land woonden.
image
Wat mij opvalt is dat zowel op alle muntjes, postzegels of paspoorten van Palestina, Engelse, Arabische en Hebreeuwse teksten staan. “Palestine”, dit is onlosmakelijk te koppelen aan het autonome land Palestina. Nu is mijn Hebreeuws roestig maar ik zal het pogen voor u te vertalen. א״י zijn de initialen van Ertez Yisrael Palestine. ארץ ישראל betekent, als ik me niet vergis, “Land van Israël Palestine”. Palestina (פלשטינה) komt ook veelvuldig terug en dus weer bewijs dat de Palestijnen echt bestaan! Wat de Arabische teksten betekenen zal ik u besparen, het komt als ik het u vertaal, niet uit als bewijs namelijk.

Verder onderzoek naar deze kwestie, zodra mijn ogen niet meer verblind werden door de opgedane propaganda of leugens, toonde aan dat deze toekomstgerichte Palestijnen niet alleen stopte in hun zoektocht naar hun land om het op te bouwen, nee, ze bouwden vroeger zelfs aan allerlei andere Palestijnse culturele verrijkingen.

Sport

Het Palestijnse internationale voetbalteam, erkend door de FIFA, speelde vijf internationale wedstrijden in de jaren 1930-40. Helaas, ze wonnen slechts één wedstrijd, tegen Libanon. Het werd: 5-1. De goals in die wedstrijd werden gescoord door Palestijnse spelers namelijk: Herbert Meitner, Avraham Schneiderovitz, Gallië Machlis en Werner Kaspi.

Ook in het basketbal hebben de Palestijnen een lange en rijke historie. Vroeger waren het nog typische Palestijnse mannen,image

tegenwoordig is hun jeugdopleiding meer gekleurd. Hun internationaal terror elite team trekt veel bezoek. Hoor ze juichen! Nou ja, gelukkig kunnen wellicht deze meiden ze dan alsnog als nieuwe Palestijnen aanmoedigen. Wilt u als arabier ook een Palestijn worden kunt u zich hier aanmelden. Heeft u interesse én geen kennis van de geschiedenis van het Midden-Oosten, klik hier.

Kranten en academici

Er was een Palestine Postkrant, evenals de eerder Palestijnse Bulletin, geschreven door de meest hedendaagse prominente Palestijnse journalisten.
Uit mijn onderzoek blijkt dat de Palestijnen niet alleen actief in de 20e eeuw waren, maar ook door de millennia heen. Dit item uit een encyclopedie beschrijft de prachtige en encyclopedische werkzaamheden van Palestijnse breinen van de 4e en 5e eeuw voor Christus, geschreven door honderden van de slimste mensen in Palestina, die bekend staan als de Palestijnse Talmud. Dit ene werk alleen al laat zien hoe sterk de banden zijn tussen de Palestijnen en hun land waarnaar veel werd verwezen door Europese geleerden.
Al met al is er een enorme hoeveelheid bewijsmateriaal in de literatuur dat al bewijst dat door de eeuwen heen er mensen waren die naar Palestina verlangden en terug wilden keren naar hun beloofde land Palestina. In de 20e eeuw, werden ze bekend als de Palestijnen. Deze mensen varieerde van de gewone man tot klerikale en politieke geleerden en probeerde altijd het land van hun voorouders die zij als heilig beschouwen, te verbeteren zonder oorlog en bloedvergieten.

Ministerie van defensie, toerisme en buitenlandse zaken

Tijdens het Brits regiem was er een volledige peloton soldaten van Palestijnen die met de Britten tegen de nazi’s vochten en ze werden de Palestijnse Brigade genoemd en zo zag het embleem eruit die ze op hun baret droegen.
image

Met een klein verschil, de Palestijnse Brigade was een Joodse Britse eenheid die de Britten hielp met vechten tegen de nazi’s. Toch waren er ook moslims niet weldenkende mensen die in de Tweede Wereldoorlog mee vochten aan de kant van de Nazi’s.

Palestijnen hebben altijd hard gewerkt om toeristen naar Palestina te trekken, zodat ze trots hun land konden pronken. Dezelfde Palestijnen creëerde ook regionale beurzen om hun producten te laten zien en om handel met hun Arabische buren te kunnen bedrijven. Ze hebben zelfs een bijdrage geleverd aan de Wereldtentoonstelling in New York in 1939. De handelsgeest en innovatie druipt er vanaf.

Archeologie en genetica

Palestijnen hebben ruim drie duizend jaar aan geschiedenis wat zowel in geloofsboeken, geschiedenisboeken als door archeologische vondsten bevestigd wordt. Samen met hun uitgebreide genetica kunnen we écht stellen dat ze daar thuishoren! De Levant regio. Het feit dat Israëliër Palestijn in het Hebreeuws inheems betekent van  יִשְׂרָאֵל (Yisra’el) en Palestijn Israëliër juist komt van het oude Hebreeuws Pelishti wat Filistijn betekent. Het semitische “P-i-sh” betekent weer indringer, zegt dus genoeg. De Joodse mensen zijn de indringers en niet de Palestijnen!

Dankwoord

Ik wil de heren Imraan Siddiqi, Adam Horowitz & vrienden, vriendinnen en hun ouderen -die ik als mijn familie beschouw- achter het joodse schild van Zion bedanken voor de gezellige maar vooral informatieve avonden!

Lees ook:

Moslims Arabieren de nieuwe Joden!

image

6 reacties

 1. Hi ! Jij bent zeker geen CHRiSTEN. Ik begrijp jouw verrechtvaardiging voor het PALESTiJNSE volk na je ontdekking, dat ze WEL bestaan, maar een ISRAELiER is zeker GEEN FiLiSTijN. Een FiLiSTiJN is een vijand van het volk van GOD, ISRAEL. Het zijn omwonenden uit die tijd, die het volk van GOD tiraniseerden.
  Voor deze tijd geldt, dat het EVANGELiE voor alle mensen bedoeld is, maar met ISRAEL heeft GOD een plan. En dat niemand tegenhouden, ook een PALESTiJN niet !

  1. Zet nu je sarcastische en cynische bril eens op, en lees het artikel nog eens luchtig door ;)

 2. Prachtige munt, ziet er ongebruikt uit. Een zeer mooie postzegel ook. Ik zag die zelfde foto maar dan met de joodse tekst weggeretoucheerd, moest dienen als bewijs voor het bestaan van Palestina. Op het hele betoog is maar één ding aan te merken, namelijk Palestina is nooit een onafhankelijk land geweest. De naam Palestina is bedacht door de Romeinen en het was hatelijk bedoeld. Het Heilige Land of het Beloofde Land werd door de Romeinen gekscherend ‘het land van de buitenlanders’ genoemd, dat betekent ‘Palestina’ en het joodse land is vanaf het begin van onze jaartelling tot midden vorige eeuw vrijwel nooit onafhankelijk geweest. Iedereen is er overheen geweest en iedereen heeft zijn sporen er achter gelaten.

  In 1948 heeft men er voor gekozen om de naam ‘Palestina’ te laten vallen en verder te gaan onder de naam Israël, ook een verzonnen naam overigens. Het betekent ‘ik heb gevochten’.

  Toen ongeveer honderd jaar geleden het kalifaat in elkaar donderde nam Engeland de honneurs waar om de bezette gebieden naar onafhankelijkheid toe te leiden. Syrië en de Libanon werden door de Ottomanen bezet, net als het toenmalige Transjordanië. Dat laatste werd gesplitst in een Arabisch deel (voor de moslems) alles ten oosten van de Jordaan. Het huidige Jordanië. En de rest werd het joodse gedeelte, dus Palestina waarvan de naam dus veranderd is in Israël. Het zal opvallen dat bij veel van de ‘bewijzen’ van het bestaan van ‘Palestina’ er steeds weer Hebreeuwse tekens staan op de munten en reclamefolders, de sinaasappelkistjes of bankbiljetten, en dat ze allemaal nog vrij nieuw zijn. Maar dat was omdat men af wilde zijn van de besmette naam ‘Palestina’ het land van de buitenlanders.

  1. Alle muntjes, postzegels of bankbiljetten hebben in de Brits mandaat periode dezelfde Hebreeuwse, Arabische en Engelse teksten erop. Israëliër en de betekenis heb ik uitgelegd in het artikel. Tevens wat Palestina betekent staat duidelijk vermeld.

 3. Ik heb gedaan zoals je gezegd hebt : het artikel nog eens luchtig doorgelezen. Ik vind het op zich wel een goed artikel en ook leerzaam. Maar vergeet niet dat het volk ISRAEL eerst waren. Ik vind het achteraf gepraat om daarna te concluderen, dat zij de indringers zouden zijn, terwijl ze alleen hun land heroverden/en. Zelf ben ik een BEKEERDE PALESTiJN, die zich aansluit bij het volk ISRAEL, met dat verschil, dat ik JEZUS als MESSiAS heb. Voor de JODEN moet die erkenning nog komen !

  1. Ook dat staat vermeld in het artikel. De echte Palestijnen zijn de Joden. Huidige Palestijnen zijn ontworpen voor politieke terreur gemoei. Binnenloper, niks meer, niks minder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s