Waylon

waylon-jennings

Vandaag maar eens een stukje over een country zanger en dan natuurlijk niet zomaar één. Wie is er niet groot geworden met the Dukes of Hazzard en dan herinner je je vast nog dat bijzonder fijne stukje muziek aan het begin. Dat is nou Waylon Jennings die tevens de “vertellende” stem in de serie voor zijn rekening nam. Een zanger met humor en dat blijkt al uit dat nummer The good old boys. Dat zijn moeder maar niet kan begrijpen dat ze alleen zijn handen en niet zijn gezicht op tv laten zien. Jennings had dus echt wel humor en dat blijkt bijvoorbeeld ook uit het nummer: Are you sure Hank done it this way? Over nog zo’n country legende Hank Williams die het vast allemaal anders gedaan zou hebben. Eigenlijk zou hij in het vliegtuig zitten waar, in 1959, Buddy Holly en Ritchie Valens omkwamen maar vanwege griep kon hij niet mee. En dan later gewoon nog even deel uitmaken van supergroep The Highwaymen met Johnny Cash, Willie Nelson en Kris Kristofferson. Oh ja en dan hebben we in Nederland ook nog een sterretje die zichzelf naar zijn idool heeft vernoemd. En dat is dan wel weer tof van Waylon.

I’m a good old boy
You know my momma loves me
But she don’t understand
They keep on showing my hands
And not my face on TV.
Waylon Jennings – (Littlefield (Texas), 15 juni 1937Chandler (Arizona), 13 februari 2002

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s