Haken en ogen

image

Mannen moeten zich om de dag scheren, met soms als gevolg een kraterfestival op hun kin, veroorzaakt door de veredelde kaasschaaf. Deze is hen veelal aangesmeerd door zo’n strakke vent op tv met een woest aantrekkelijk gezicht, gesierd door een baard van een dag of twee.

Bijna zou ik medelijden met ze krijgen. Toch zou ik best willen ruilen. Hoe komt de man er in vredesnaam bij dat de vrouw zich maar zo nu en dan hoeft te scheren. Hoe komen manen op het idee dat onze scheermesjes minder scherp zijn dan die hen, en dat deze geen sporen van geweld na zullen laten.
Het lijkt me handig om het verschil uit te leggen tussen een man die zich twee dagen niet scheert en dan al snel als woest aantrekkelijk wordt beschouwd, of een vrouw die een paar haartjes vergeet rondom haar bikinilijn.

Want vreemd genoeg is dat toch altijd het gebied waar het oog van de man op het strand, na het beoordelen van haar decolleté, het eerst naar toe trekt. Daarom kunnen wij het ons echt niet veroorloven om er maar een klein beetje nonchalant mee om te gaan.
Sterker nog: het verzorgen van deze zone moet zeer nauwkeurig gebeuren, want ik kan jullie verzekeren dat een snee op de kin niets voorstelt vergeleken bij een aan elkaar genaaid kruis na een bevalling van een negenponder, die jullie zo ontzettend graag wilden, alleen al om deze een jaar of tien later te kunnen aanmoedigen op het voetbalveld.

Het lijkt met duidelijk dat het vaak weken duurt voordat wij weer met een mes in de buurt van de bikinilijn durven komen. Net als het feit dat wij, voor we dit gebied weer geheel vrijgeven, voorlopig liever met een kop thee in bed duiken.
Het feit dat wij minimaal drie maanden nauwelijks op een fiets kunnen zitten nemen we allemaal op de koop toe. Bovendien begrijp ik inmiddels wel waarom de kinderzitjes, vóór op de fiets, bedoeld zijn voor een kind vanaf een maand of zes. Tot die tijd kan de moeder, als het enigszins  tegenzit, niet met goed fatsoen op een zadel plaatsnemen.

En dan zeuren jullie over een paar krasjes op je kin. Hoe denk je dat die krasjes op je benen, onder je armen en de bijgewerkte bikinilijn aanvoelen als daar een vers mes overheen getrokken is. Nou, ik kan jullie verzekeren dat dit een stuk gevoeliger is dan dat gezicht van jullie dat je hele dag kunt blootstellen aan de buitenlucht. Want wat geneest immers stukken sneller dan een beetje frisse lucht.

Wij zijn echter genoodzaakt het door ons behandelde gedeelte daarna op een decente manier te verpakken. Het zou immers een vreemd gezicht zijn als wij ons, na het bijwerken van dit door de heren begeerde gedeelte van het lichaam, bloot over straat zouden begeven omdat de wonden dan sneller genezen.
Dus mannen van Nederland: voortaan iedere ochtend bij het hanteren van je scheermes even denken hoe het ook zou kunnen aanvoelen. Dan antwoord je de volgende keer bij de vraag scheren of thee, volmondig: doe mij maar een kop THEE. Aan dat scheren zit ons te veel haken en ogen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s