Ik doe ook maar wat

image

Maaaaaammmmmmmmm, wat heb je nu weer gedaan. Hoezo, wat heb ik nu weer gedaan? Doe zelf eens wat zou ik zo zeggen. Mijn trainingspak gewassen op 60 graden, ben je niet goed of zo. Je kan er echt helemaal niks van, van dat wassen en zo. Sokken raken ook altijd kwijt als jij ze wast. Dat is in elk huishouden zo, wilde ik al zeggen, maar mijnheer ging nog even door.

En dat koken is de laatste tijd ook niet meer wat het geweest is. Vroeger deed je nog een beetje je best maar nu. Ja daar ben ik mee gestopt omdat jullie alles wat ik maakte bij voorbaat al smerig vonden dus waarom nog al die moeite als je nu opwarmmaaltjden hebt. Wacht maar tot je zelf kinderen hebt dan praat je wel anders.
Hahaha en dat denk jij, nou ik ga het toevallig allemaal wel heel anders doen. Ik wil namelijk kinderen die wel alles eten en wel luisteren. Pardon? Wie is hier degene die niks lust en nooit luistert, dat ben jij toch echt zelf! Maar goed, mannen en opvoeden het gaat niet samen.

Moeders voeden op. Moeders krijgen kinderen, moeders doen boodschappen, wassen, strijken, maken wc’s schoon waar ze constant naast staan te piesen, moeders koken, moeders zijn taxichauffeur, verpleegster, kinderopvang voor de rest van de buurt, voorleesmoeder, luizenmoeder, klassenmoeder, zitten in de ouderraad, schoolbestuur, zoeken vakanties uit, gaan met jullie naar de speeltuin.

Vaders doen de leuke dingen want die werken de hele week. Die gaan naar de voetbalwedstrijden die jullie mogen spelen omdat je moeder je drie keer per week naar de training brengt.
Vaders zijn jullie grote held, je vader is de man die je klaar maakt voor de boze grote mensen wereld. Want daar zijn vaders heel goed in. Daarom hebben zij dat als taak op zich genomen, althans dat denken ze.

Daarom vallen jullie, ook later, nog steeds terug op je moeder. Deze week nog, mijn 26 jarige zoon,  appie, mam ik heb zo’n last van droge oogleden, iets met eczeem, wat kan ik daar op smeren. Bijna had ik gezegd vraag dat maar aan je vader, maar die had dan waarschijnlijk mijn duurste nachtcreme aangegeven, dezelfde die hij op zijn billen smeert als ze schraal zijn.

Conclusie; dat je sokken kwijtraken, je trainingspak te heet gewassen is, is ongetwijfeld mijn schuld. Maar dat je later met beiden benen goed in de maatschappij staat heb je dat dan te danken aan je vader omdat je moeder toch maar wat deed omdat ze ook geen flauw idee had, hoe dat ging, dat opvoeden en zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s