Wie is het haasje?

paaseieren

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging.

Pasen wordt altijd gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan na het begin van de lente. Daarom valt Pasen ook ieder jaar anders dit in tegenstelling tot kerst.

Toch staat Pasen inmiddels meer bekend om zijn tradities dan waar het werkelijk om zou moeten gaan. De heropstanding van Jezus. In feite is Jezus natuurlijk helemaal niet opgestaan uit de dood. Geen mens staat op uit de dood. Dood is immers behoorlijk dood en niemand die daar nog iets aan kan doen. Wanneer dit wel het geval was zou a.s. zondag Nederlands eerste echte en enige verlosser ook wel opstaan uit de dood. De man met dezelfde initialen als Jezus Christus, Johan Cruijff.

Maar geloof mij, dat gaat net zo min gebeuren als dat Jezus is opgestaan. Daarnaast zou het denk ik niet eens willen. Hij heeft inmiddels gezien hoe het daarboven, of beneden, of waar dan ook geregeld is en staat daar uit te leggen wat er allemaal beter geregeld moet worden hier op deze aardkloot.

De Paus kan natuurlijk heel vrolijk, blij en optimistisch het Urbi et Orbi gaan staan uitspreken op het Sint Pieters plein a.s. zondag en ons bedanken voor de bloemen. Het zal allemaal geen donder helpen.

Sinds een paar maanden zijn wij gewoon allemaal willekeurig het haasje en dat is allemaal te danken aan die ander ‘profeet’  of  misschien is profeet wel een beetje te veel van het goede zoniet veel te veel van het goede. Degene die het meest achterlijke boek ever heeft geschreven, de Koran, het enige boek ter wereld dat aanzet tot dood en verderf. Laten we daar nooit in meegaan.

Laten we gewoon ons eigen Paasfeest blijven vieren.
Laten we op deze dag iedereen die ons lief is of was herinneren op onze eigen wijze.
Laten we ons niet bang laten maken.
Laten we niet zwichten voor terreur of geweld.
Laten we lief hebben en genieten van wat we hebben en wat nog komen gaan.

Laten we er voor zorgen dat we nooit maar dan ook nooit het haasje worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s