Erdogan Huilbaby

erdogan5
De democratisch gekozen Recep Tayyip Erdogan heeft, zoals wel meer turken, nogal lange tenen. Soms verwarren mensen dit met trots maar daar heeft het, lijkt me, in deze weinig mee van doen. Omdat een Duitse cabaretier grappen over hem maakte wil hij dat die vervolgd wordt en toevallig heeft de Duitse wet nog een oud artikeltje die dat mogelijk maakt. Merkel kon dus niet anders dan dit nu aan een rechter voor te leggen. Eigenlijk is dat maar goed ook want zo laat je zien aan Erdogan hoe het er in een grote mensenland aan toegaat. In Turkije was de desbetreffende grappenmaker waarschijnlijk allang zonder proces in een kerker gesmeten. Nou, zo doen wij dat hier in het vrije westen dus niet Recep. Wil je nou bij ons horen of niet? En dan zijn er natuurlijk weer altijd malloten die vinden dat dit een knieval is voor de baas van de Bosporus. Heeft Geert al getwitterd? Het is nu aan de rechter in Duitsland, en aan niemand anders, om te oordelen over Jan Böhmermann. Wel een geestig idee als nu alle cabaretiers in de wereld eens heel harde grappen over deze omhoog gevallen plaatboef gaan maken. Want lange tenen zijn gemaakt om erop te gaan staan. Net zo vaak tot hij er zelf om moet lachen.

UPDATE: Hans Teeuwen geeft het goede voorbeeld:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s