Lekker Idols kijken

idols2Nee. iDols is geen opblaasversie van Steve Jobs. Idols is een televisieprogramma op RTL voor mensen die normaal gesproken gezellig een spelletje aan tafel doen of met de bingokaart op schoot de zondagavond door moeten zien te komen. Mensen waarvoor de middelbare school de 9 mooiste jaren uit hun leven waren. Het soort mensen dat selfies maakt, recepten op Facebook zet en ieder jaar avontuurlijk een strandvakantie boekt. 10 jaar geleden was Idols een enorm succes en dus heeft RTL het maar weer uit de kast getrokken. Alles voor de kijkcijfers! In deze talentjacht zijn vooral de buitenbeentjes een reden om te kijken. Het merendeel van de bevolking is nog net snugger genoeg om zijn 70″ televisie aan te krijgen en dus gaan we massaal kijken naar mensen, die eigenlijk tegen zichzelf beschermd hadden moeten worden. En aan beschermen doen SBS en RTL dus niet! Immers falende mensen zijn een uitstekende vorm van vermaak. Dat deze kandidaten nog meer vernederd zullen worden na hun optreden interesseert de commerciële televisie en haar kijkers om heel precies te zijn geen ene reedt. ‘Ze kiezen er toch zelf voor om mee te doen?’ En dus zit Nederland massaal vanaf de IKEA-bank te kijken naar mensen die een auditie trachten te doen. De dag erop kunnen we dan namelijk met onze collega’s op onze spannende kantoorbaan meepraten en meelachen over dat dikke meisje in de bloemetjes jurk, die krentenbaard met de hoge stem of vul maar in. Door vooral de slechtste audities nog eens te bespreken op het werk, lijkt ons voortslepende burgertruttige bestaan met een Hyundai i40 best een redelijke optie. Zodra de meeste tobberds eruit zijn, is de lol van het programma weg en worden we wekelijks opgeroepen als een hitsig tienermeisje te stemmen op een of ander mediageil wonderkind, waarbij we ook nog kans maken op een prijs. Idols is tegenwoordig weer op woensdagavond om 20.30 uur te bewonderen bij RTL 5. Door talenten, voor talenten! IWIH wenst u ontzettend veel kijkplezier…

een reactie

  1. Bartholomeus · · Beantwoorden

    Jij weet ook wel voor iedereen het plezier te vergallen hè? Denk je niet dat jij vreemd bent ipv de rest van de mensheid?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s