EBRU GATE

wg2yfhyuodta

Laat ik voorop stellen dat ik het niet eens ben met het feit dat Ebru is opgepakt door de grootste geitenneuker die Turkije rijk is. De man met te lange armen en waarschijnlijk een veel te kleine pik. Want, ja, hij moet toch ergens zijn zekerheid vandaan halen en dat doet hij dus met zijn grote bek. Een kleine pik compenseren met een grote bek, dat is de strategie van Erdogan.

Dat ik het heus niet altijd eens ben met de uitspraken van Ebru neemt niet weg dat niemand het recht heeft haar de vrijheid van meningsuiting te ontnemen.

En ja, je kunt natuurlijk zeggen dat ze het allemaal heeft uitgelokt met haar uitspraken. Dat het onnozel is om na deze uitspraken gezellig in je buitenverblijf in Turkije te gaan zitten. Wat me verwondert is dat ze haar wel eerst binnen laten om haar vervolgens op te pakken. Laat haar dan het land niet meer in. Pak haar paspoort af, geef een verbod om ooit nog een voet op Turkse grond te zetten. Maar ja dat kan natuurlijk niet. Ze is Turkse en ze blijft Turkse, van die nationaliteit komt ze nooit meer af, als ze al zou willen. Want stiekem geniet van de macht die ze heeft om als columniste van alles de wereld in te slingeren. Dat juist op haar de ogen van de Turkse machtsmisbruiker zijn gericht is dus niet geheel vreemd te noemen.

Dat onze Markie weer eens geen reet te vertellen heeft in dit hele verhaal werd weer eens pijnlijk duidelijk doordat niet hijzelf de telefoon op pakte om Erdogan te bellen om te zeggen dat het nu maar eens afgelopen moest zijn met die flauwekul. Dat hij verder kan fluiten naar zijn miljarden en dat het visumvrij reizen ook meteen weer wordt ingetrokken.

Maar dat durft Mark niet, nee daar heeft hij dan weer mensen zoals Ebru voor nodig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s