Memo aan Mark Rutte

mark_rutte_lacht

Van het bureau van de Vrije Nator
Aan dhr. M. Rutte
Markie, ik moet je even op de vingers tikken. Jij hebt geschiedenis gestudeerd. Hoe komt het dan dat jij steeds dezelfde fouten maakt als anderen voor jou?
Op het moment doe jij me nog het meeste denken aan Neville Chamberlain. Ja, de premier van van het Verenigd Koninkrijk voordat een van de meest lovenswaardige Britten, Winston Churchill natuurlijk, aan de macht kwam. Waarom?
Je geeft zo hele stukken Nederland weg zonder er iets voor terug te vragen. Er mogen best eisen gesteld worden aan gasten. Chamberlain deed dat niet. Hij dacht dat als hij de gasten, Duitsland buiten Duitsland dus, Tsjecho-Slowakije gaf, dat alles pais en vree zou zijn. “Peace in our time” riep hij. Nou, dat hebben we gemerkt. Hij gaf Hitler een vinger en die nam de hele arm tot aan de elleboog en stortte de wereld in een oorlog waarvan we, gek genoeg, nu nog consequenties van ondervinden. En juist jij zou dat moeten weten.
Want als je geen eisen stelt aan gasten dan maken ze hun eigen regels. Regels die  niet verenigbaar zijn met de onze. Maar ja, wat weet ik er nou van? Behalve het feit dat de “religie” van onze gasten meer doden op zijn geweten heeft dan die nare Duitse man en die nare Georgiër samen.

Ja, ik weet het niet hoor. Ik heb geen geschiedenis gestudeerd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s