Geerdogan Wilders

wilders-erdogan-hakliysa-hollanda-basbakani-istif-2068223

Is het jullie ook opgevallen beste Ikwasinharen lezers dat de grote roeptoeter Geerdogan Wilders wat afwezig is in het debat over Ebru Umar? Je zou toch verwachten dat hij vol op zijn xenofoben orgel zou gaan om weer eens heerlijk af te geven op die vermaledijde moslims daar in Ankara? Die geitenneukers die het wagen om een buitengewoon redelijke Nederlandse journaliste als Ebru op te pakken en vast te houden zonder goede reden. Koren op zijn fascisten molen zou je zeggen maar het blijft een beetje stil bij islam basher Wilders. Kan het zijn dat dit komt doordat hij en Erdogan eigenlijk best veel op elkaar lijken? Dat ze allebei de persvrijheid aan banden willen leggen en journalisten en hoogleraren in een kerker willen smijten. Om over het verbieden van een publieke omroep nog maar te zwijgen. Geen gebrul over islamitische apen uit de mouw nu, nee het is gewoon een beetje stil bij de PVV. Voor het eerst sinds tijden ziet hij dat hier blijkbaar geen voordeel te behalen is. Het zou mij als PVV-stemmer toch te denken geven. Of verwacht ik dan teveel van Henk en Ingrid?

5 reacties

 1. je loopt als rustig mensje door de jungle, opeens zie je iets dat je nog nooit gezien hebt. Wat doe je? Erachter komen dat je lunch bent of maken dat je weg komt?
  Wat psychologen (geen wetenschappers dus) xenofobie noemen is een volstrekt normale en logische reactie op het onbekende. Reden waarom onze soort vooralsnog nog bestaat, diegenen die niet vol naieve waanideeen over de goedheid van de natuur die vreemdeling gingen aaien (want die werden lunch) maar diegenen die heel verstandig (op afstandje) eerst even afwachten of die ander trek had in lunch konden zich voortplanten.

  Helaas hebben we nu ‘verstand’ gekregen en wordt een bewezen zinvol evolutionair mechanisme beschouwd als iets negatiefs. Zelfs in de korte tijd dat we als ‘mens’ bestaan heeft de geschiedenis herhaaldelijk aangetoond dat naievelingen het eerst opgegeten/afgeslacht/vergast/gebombardeerd worden.

  Succes met ‘verstand’ je zal het nodig hebben

  1. Dus xenofoob en in dit geval islamofobie is eigenlijk heel normaal? Dat je ze van zo’n beetje al het slechte in de wereld de schuld geeft om vooral maar niet naar jezelf te hoeven kijken? En mensen die dat niet doen zijn dom?

   1. jouw interpretatie is geheel anders dan wat de evolutie bijdroeg aan de overleving van de soort. Het bewijs dat ‘verstand’ niet positief bijdraagt aan evolutie

 2. Dank voor de reactie. Snap denk ik je punt wel maar wil me daar niet bij neer leggen. Een open opstelling is niet per definitie verkeerd. Al zal het inderdaad weleens fout aflopen.

 3. Een gek kan meer vragen dan 10 wijzen kunnen beantwoorden…. Maar zelf iets oplossen is teveel gevraagd. Het lijkt op voetbal, diegenen die op de tribune zitten weten precies hoe het moet,of niet moet. Maar doen uiteindelijk niets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s