Vrijheid

 

Vlag-MD5_3267

Het is en blijft een indrukwekkend geheel, die nationale dodenherdenking op de Dam.

Voor wie zich afvraagt waarom we dit nog doen: je hoeft maar naar Syrië te kijken om te weten dat onschuldige mensen nog steeds iedere dag opgejaagd en vermoord worden, naar Turkije om te leren dat (pers)vrijheid ook vandaag de dag geen vanzelfsprekendheid is en naar ons eigen Nederland om te zien dat er nog steeds haat en verdeeldheid wordt gezaaid tussen bevolkingsgroepen. Terwijl het juist zaak is mensen bij elkaar te brengen, in plaats van ze uit elkaar te drijven.

Daarom bij deze mijn oproep aan jullie allemaal: bekijk de dingen eens uit andermans perspectief, probeer je voor te stellen waar dat perspectief vandaan komt en voel wat voor moois wederzijds begrip met je kan doen. Jullie zijn stuk voor stuk wijs en invoelend genoeg om dat in de praktijk te (blijven) brengen. #nowmorethanever

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s