Max en de hand van God

 

image

Het is zondagmiddag 15 mei 2016. Uit verveling zit ik Formule 1 op mijn laptop te kijken. Met verbaasde blik zit ik te bekijken wat ONZE Max Verstappen in de grand prix van Spanje (Barcelona) laat zien. Want als WE iets winnen dan is het ineens ONZE Max en als we verliezen kunnen we tenminste weer met ze allen klagen. Die jongen heeft net een half jaar zijn rijbewijs en wordt vandaag gewoon de jongste F1 winnaar ooit. Hij laat coureurs als Kimi Raikkonen (1x kampioen in de F1) en Sebastian Vettel (4x kampioen in de F1) achter zich.

Een ongekende wereldprestatie. Zeker gezien zijn leeftijd (18 jaar) en ervaring (eerste race namens het Red Bull Racing team). Ik zit te bedenken wat ik op 18-jarige aan het doen was. Waarschijnlijk was ik ook aan het racen. Alleen dan achter de Amiga. Helaas kon ik toen nog niet voor Max Verstappen kiezen, want anders had ik veel meer prijzen gepakt.

We wisten dat hij al goed kon rijden. Maar kon hij ook de druk aan, was de vraag. Ik denk dat hij dit nu wel meer dan bewezen heeft. Nederland is een groot kampioen rijker waar we trots op kunnen zijn. Echte grote sporthelden hebben we er maar een paar in Nederland van gehad. Zulke mensen moeten we koesteren en vooral niet mee laten doen aan een reclame van Ziggo. Dat hij uitgerekend in Barcelona wint, is toch wel erg toevallig. Een paar maanden geleden sprak hij hier onze andere sportheld Johan Cruyff nog. Johan zou een paar weken later overlijden aan longkanker. Johan kennende, zal hij ONZE Max vast nog een paar laatste trucs hebben meegegeven. Daar was hij tenslotte wel eigenwijs genoeg voor.

15 mei 2016 is de dag van Max Verstappen, maar ook een beetje de dag van El Salvador want die zou toch ook wel hebben meegekeken via de livestream en stiekem hebben gedacht dat kan ik beter.

Stukje van Ivoschrijft.nl en staat hier met zijn toestemming.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s