Malle Babbe

nijg001_p01

In 1970, een uitstekend bouwjaar maar dit terzijde, schreef misschien wel de grootste Nederlandse tekstschrijver ooit Lennaert Nijgh Malle Babbe. Later zou ook hijzelf aangeven dat dit één van zijn beste nummers was. Grappig weetje is dat hij het schreef over het schilderij van Frans Hals het Zigeunermeisje maar dacht dat hij het over Malle Babbe schreef. Bekend werd het vooral als hit van Rob de Nijs nadat Boudewijn de Groot er de muziek voor schreef. In eerste instantie was de tekst op het album wat anders dan op de singel. Daar werd de tekst: “Ik heb het vaak gezien / wanneer zo’n stuk verdriet / voldaan naar buiten kwam / en jou daar achterliet.” i.p.v. “Hoe vaak heb jij zo’n kop, / bezopen, stom en geil, / niet aan je borst gedrukt, / je lijf nat van z’n kwijl”. De gekuiste versie op singel dus.

Hals_Zigeunermeisje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                               Het Zigeunermeisje – Frans Hals 

 

Ongekuiste versie

20130903145225d2428d70d

Malle Babbe – Frans Hals

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s