Marktwerking

rsz_cashforgoldpromo

Vandaag kreeg ik uit van bron die anoniem wil blijven een pikant detail toegespeeld uit de wondere wereld van het COA. Volgens mijn bron was het namelijk zo dat er in een bepaald AZC een schimmige onderwereld bestaat waar men in ruil voor een handvol euro’s bijbels in kan leveren. Naast het geld krijg je een gratis koran. Maar dat is nog niet alles. Ook kunnen vertwijfelde vluchtelingen die na alles wat ze hebben meegemaakt, inclusief pesten door moslims, hun kruisjes inleveren. Ook hier tegenover staat een vergoeding, genoeg om pakweg een maand van te leven.
Zelfs dat is nog niet alles. Mijn bron heeft navraag gedaan bij een lokale wethouder, die er geen geheim van heeft gemaakt deze praktijken aan te moedigen. Onder het mom van eenheid mag dit alles plaatsvinden van de wethouder. Hij of zij verstrekt zelfs extra geld aan degenen die dit initiatief hebben opgezet, zodat deze poging tot het maken van eenheid niet betaald hoeft te worden uit de zakken van de initiatiefnemers.
De wethouder is er van overtuigd dat dit stukje kapitalisme goed is voor de lokale economie. Immers, als een vluchteling meer geld heeft uit te geven, spendeert hij dit aan eten en drinken uit de plaatselijk middenstand.

Geheel terzijde wist mijn bron ook nog te melden dat deze wethouder een VVD’er is, trouwens.

een reactie

  1. Trap hier ook maar niet in… Compleet uit de duim gezogen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s