DENK aan Sylvana  

sylvanasimons

Terwijl iedereen zich met gierende hartkleppen kapot ergert aan de mogelijke politieke carrière van mevrouw Sylvana Simons en haar zwartepietenstandpunt, probeert Ik was in Haren (vanaf nu IWIH) het vanuit een ander perspectief te bekijken. Volgens Sylvana is Zwarte Piet racistisch vanwege een paar kenmerken uit de slavernij. De goedheiligman zit lekker op zijn eeuwenlang doorgefokte paard, terwijl de Zwarte Pieten zich de pleuris moeten werken en hun leven moeten wagen op spekgladde daken om bij welvarende verwende kinderen cadeaus te bezorgen. Er is geen enkele cao of wat dan ook voor de rechten van deze zwarte harde werkers. Het Nederlandse blanke volk vindt dit prachtig en eert deze traditie met het zingen van liederen, het maken van gedichten en het zich volvreten met allerlei cacaoproducten gemaakt onder erbarmelijke omstandigheden in landen waar de kinderen niet eens de letters kunnen lezen, laat staan een verlanglijstje kunnen schrijven.

Als er in de decembermaand een donkere man met een jutezak op de deur bonkt, geven we de veelal bekende geschminkte Piet van de ouders een warm onthaal, maar als er in de zomermaanden midden in de nacht een donkere meneer in onze woonkamer aan de kabels van onze UHD-smart-3D-VR-televisie staat te rukken, bellen wij al snel de politie. En natuurlijk kriebelt er ergens onderhuids een gevoel van racisme in de samenleving. De discussie gaat inmiddels veel meer over het feit dat mensen als Quinsy en Sylvana onze traditie willen afnemen, dan dat er een verandering zou moeten plaatsvinden aan een oude traditie welke als kwetsend ervaren zou kunnen worden door sommige medemensen.

De stap van Sylvana om de politiek in te gaan om zo het racisme in Nederland te kunnen bestrijden, juicht IWIH van harte toe. Sylvana heeft met succes een studie gevolgd aan de kappersschool, wat haar nou juist wel een haar beter maakt dan al die andere ministers die er tot nu toe weinig van bakken. Verder heeft Sylvana een glansrijke televisie carrière, die startte als VJ bij TMF en waarna ze vervolgens allerlei diepzinnige programma’s heeft gepresenteerd als bijvoorbeeld ‘Hoe mooi is jouw straat?’ of ‘Char, het medium’. We kunnen dus wel stellen dat Sylvana zich niet verheven boven het volk voelt, maar met beide benen in de maatschappij staat en bovendien de intellectuele bagage bezit om verstandige politieke besluiten te nemen.

IWIH zou in deze post graag van de gelegenheid gebruik willen maken om zich kandidaat te stellen voor de politieke partij DENK, die onder leiding van Sylvana wel eens ons land zou kunnen gaan regeren. IWIH is zeer geschikt voor deze partij en denkt net iets verder dan de gemiddelde blanke Nederlander. Vraagt men aan IWIH of hij ergens even mee wil helpen, dan luidt het antwoord bijna altijd: “Daar moet ik even over nadenken.” Bovendien ziet IWIH op veel meer gebieden dan alleen het Sinterklaasfeest hoe zeer het racisme in Nederland onderdeel uitmaakt van de maatschappij. Neem bijvoorbeeld het weerbericht, waar het woord ‘regen’ natuurlijk overduidelijk een spiegelwoord is, waardoor het een negatieve klank krijgt. Maar ook het woord ‘neerslag’ is overduidelijk een anagram voor ‘als neger’.

Zwartkijken, zwartwerken, Zwarte Cross (alsof er iets als een donkere Messias zou bestaan), roetfilter, zwarte zaterdag, donkere dagen voor Kerst, et cetera, et cetera. Het zijn allemaal zaken die we uit de Nederlandse samenleving moeten zien te verbannen door ze te verbieden. Door bovenstaand verborgen racisme op de politieke agenda te zetten, kunnen we het ingeburgerd racisme strafbaar maken. Dus beste Sylvana, IWIH hoopt dat jij iets in hem ziet als medepartijgenoot van DENK. IWIH is van zichzelf blank, maar hij is bereid om zich te schminken om het politieke debat over racisme meer kracht bij te zetten. Bovendien vergroot dit het aantal gekleurde ministers in wat nu nog vooral een xenofobische Tweede Kamer is. Je kunt contact opnemen met IWIH via de contactpagina van ikwasinharen.nl.

6 reacties

  1. DENK, wil dat er een allochtonenquotum komt…minstens 90% moet dus witte autochtoon zijn.
    Die Sylvana snapt prima hoe het werkt in de politiek. Ik zie een carrière als flyermeisje bij Hillary Clinton in haar toekomst.

  2. Dit soort waanzin is eigenlijk niet eens een reactie waard!

  3. Super stuk!

  4. Ome Reintje is echt geen zwartkijker, maar denkend aan Sylvana pruttelen toch direct de meest zwartgallige gedachten omhoog. Zwart-wit denken gaat nog eens héél groot worden, wat ik je brom!

  5. Waarom gaat Sylvana niet terug naar haar heerlijk, niet racistisch Suriname. Daar hoef je je gelukkig nooit aan te sluiten bij Denk, die twee zijn zo eng…..

  6. Zeurvana, de Quincy Gario van 2016. Trapt in een zo kort mogelijke tijd tegen zo veel mogelijk schenen zodat ze de kritiek die ze krijgt op haar provocaties kan gebruiken om zichzelf van een baantje te voorzien, namelijk het zoeken, vaststellen, roepen en aangeven van racisme en discriminatie. Het slimste hieraan is dat wij dat middels belasting allemaal mogen financieren, inclusief het binnenkort uit te keren wachtgeld als blijkt dat haar commerciële nevenactiviteiten niet te rijmen zijn met haar inkomsten als partijlid. Gelukkig voor Zeurvana is dit vooralsnog,……..Geen punt bij Karwei !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s