Populisten onderuit

dubbeldekker-londen-big-ben-engeland-2012-2dubbeldekker_bigben_londen_s_jpg

Als iets ons wel duidelijk is geworden de afgelopen week is het dat de populisten enorm op hun muil zijn gegaan met de Brexit. Tegen, oké maar nu? Daar geven ze geen gehoor en kijken naar elkaar in uiterste verbazing. Ze hadden hun overwinning zelf ook niet verwacht en als je puur kijkt naar de argumenten is dat wel logisch ook. Want het ging natuurlijk niet over de kromming van bananen maar over echte “grote mensenzaken”. En dan is het kwaad kersen eten met populisten want die roeptoeteren doorgaans maar wat. Wie een goed doordacht plan verwacht had over wat nu te doen komt bedrogen uit want zover keken de populisten niet vooruit. Ze zijn alleen maar tegen en vooral nergens voor. Er komt geen extra geld voor de zorg en er worden geen buitenlanders uitgezet. We zien hier in Nederland dan ook Wilders dalen in de peilingen want zelfs Henk en Ingrid snappen eindelijk dat het een hoop geroeptoeter is en weinig wol. Er is dus nog hoop voor ons land. De achterlijken lijken toch niet te overwinnen en de vraag over hoe nu verder lijkt goddank aan normaal denkende mensen gericht. Mensen die beseffen dat je de Islam niet weg kan sturen en dat je met groepen tegen elkaar opzetten alleen maar meer kwaad aanricht. Kritisch tegen de EU en Islam is een normale zaak als het maar niet omslaat in onzinnige prietpraat zoals van Farage en Johnson. Populistisch geleuter waar zelfs een kleuter doorheen kan prikken. En dat de Britten er nu uit zijn? Prima, oprotten met hun eeuwige gezeik en voorrechten tot en met. Met hangende pootjes komen ze wel terug als straks hun stinkende pond geen reet meer waard is en ze verzuipen in hun vergrijzing.

3 reacties

  1. Ja neem voorbeeld aan de EU die hebben de problemen rondom de vluchtelingen toch maar lekker snel opgelost ! Top !!

    1. Hoe kan je die problemen oplossen dan?

      1. Volgens mij had ik daar in het verleden stukjes over geschreven… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s