Morgenavond acht uur?

straatfeest

Het zijn barre tijden waarin we leven en het lijkt wel alsof er geen dag voorbij gaat zonder grote aanslag of megalomaan gedrag van de grote gekke sultan Erdogan. Even de hoogste tijd voor wat beschouwelijkheden hier. Wat bespiegeling dus Henk en Ingrid:
Wat wil een terrorist bereiken met een aanslag?
Die paar doden die je met een aanslag veroorzaakt doen er eigenlijk niet zoveel toe. Hard om zo te zeggen maar op een bevolking zoals in Frankrijk is het wel waar. Je veroorzaakt aardig wat leed bij familie en nabestaanden en wat trauma’s bij mensen die het maar net overleven. Maar relatief gezien komen er meer mensen om in het verkeer en is de kans dat je erbij betrokken raakt zeer klein. Het is in ieder geval geen poging de macht in een land over te nemen want dit werkt natuurlijk alleen maar averechts. De bedoeling van een IS is eigenlijk wel duidelijk. Ze willen iets forceren en dat lijkt mij het uiteen spelen van bevolkingsgroepen. De haat tegen buitenlanders, moslims in het bijzonder, willen ze aanwakkeren. Hier in Nederland onbedoeld geholpen door een geblondeerde populist in de 2e kamer.
Natuurlijk hebben wel heel erg veel aanslagen met de Islam te maken en helpt het gekrijs van zogenaamde trotse Turken in Rotterdam deze week bij een brug niet echt. Maar wij zijn toch weldenkende mensen die dat soort zaken kunnen scheiden? We weten toch best dat het doorgeslagen trots is van een volkje met lange tenen en met de aanslagen in Frankrijk niks van doen heeft. Maar belangrijker is de vraag hoe we die terroristen zoveel mogelijk kunnen tegenwerken. Laten zien dat we ons niet uit elkaar laten spelen maar hier gewoon fatsoenlijk met elkaar om blijven gaan. Elkaar, ondanks heel veel, blijven respecteren en de ruimte geven om jezelf te zijn. We moesten eigenlijk maar eens 1 groot straatfeest geven met zijn allen en ze daar in die zandbak een poepie laten ruiken. Morgenavond acht uur?

2 reacties

  1. Hoof Hearthed · · Beantwoorden

    Waar is het Lijstje, met minst populaire Tweeps nou gebleven, Thijsje Radijsje?

  2. Dat is er nog steeds grote vriend. Onder de kop: Minst favoriete twitteraar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s