Killing Me Softly

DonMcLean

Weer even een lesje popgeschiedenis op jullie favoriete website want natuurlijk heeft hier niet iedereen last van dat hardnekkige schrijversblok. Overwin en ik zei de gek trekken de kar wel hoor! Lori Lieberman schreef met Charles Fox en Norman Gimbel het nummer Killing me softly. Het was een reactie op het Don McLean nummer Empty Chairs en ging dus eigenlijk over hem.

a3168291182_16

Roberta Flack had er een behoorlijk grote hit mee en won er in 1973 een Grammy mee. Jaren later (1997) hiphop groep the Fugees met hetzelfde nummer ook. Voor jullie speciaal alle versies en aanverwanten even op een rij:

Lori Lieberman – Killing me softly

Roberta Flack – Killing me softly

Don McLean – Empty chairs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s