Bolognese saus

Tomaten-gehaktsaus-0396

De hoogste tijd weer voor een verrassend lekker recept op Iwih want we moeten natuurlijk niet willen dat je daarvoor ergens anders heen gaat. Voor je het weet zit er een schietende malloot achter je aan maar dit terzijde. Omdat er even wat minder rechtse engmensen zijn om zich aan vast te ketenen, zijn ze op vakantie of zo?, uit protest tegen iets vond Supermatthijs tijd voor het volgende recept. De ultieme Bolognese saus en die haal je natuurlijk niet uit zo’n potje maar maak je helemaal zelf. Niks geen zakjes met gedroogde troep maar verse ingrediënten en smullen maar. Je fruit om te beginnen in wat olijfolie een gesnipperd uitje en wat tenen knoflook. Voeg hier gehakt aan toe en kom dan niet aan met een slap aftreksel wat ze rundergehakt noemen of iets met mager op het etiket. Nee, goed gehakt is altijd half om half en vaak nog goedkoper ook dus wat wil je nog meer? Uitgebakken spekjes er doorheen en daar mik je dan een zak Italiaanse groente uit de koeling bij dus het blijft zo goed als vers. Let erop dat er in ieder geval ook peen of wortel inzit en anders eis je op hoge toon bij de supermarkt manager dat dit in het assortiment komt. Ondertussen roep je tegen de overige klanten steeds weer dat het belachelijk is dat die groenten er niet zijn. Een blikje tomatenblokjes erbij en dan een minuut of wat op een flink hoog vuur, komt niet zo nauw, en daar giet je dan rode of witte wijn bij.  Als je de wijn allemaal al hebt opgezopen kan je ook gewoon bier nemen. Een flinke scheut bier kan in principe in geen enkel recept kwaad. Nu is het zaak geduld te hebben. Je gaat de saus inkoken tot er heel veel vocht weg is en de smaak overblijft. Regelmatig roeren en een goede Bolognese saus mag gerust 2 uur zachtjes koken met het deksel half op de pan zodat het vocht weg kan. Een sublieme basis voor een lekkere pasta of lasagne is geboren.

2 reacties

  1. Probeerde dit en echt lekker! Ik geef het een hipster-keurmerk! Verder blijft Supermatthijs helemaal kut natuurlijk.

  2. Lazer toch eens op Corton! Ga ergens anders je muziek smaak op lopen dringen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s