Club van 27

27

Er zijn vele merkwaardige dingen in deze wereld maar genoeg nu over webmasters die je ervaren de typhus schelden op Twitter, we gaan het over dode popmuzikanten hebben. Zo kan het gebeuren dat je als wild levende artiest wat eerder de pijp aan Maarten geeft dan anderen maar het zijn er gewoon opvallend veel die dat op hun 27e deden. Rond 1970, een prima bouwjaar maar dit terzijde, overleden: Brian Jones (oprichter van de Rolling Stones), Jimi Hendrix, Jim Morrison (the Doors) en Janis Joplin allemaal op hun 27e. Op april 1994 sloot Kurt Cobain van de Amerikaanse band Nirvana zich bij hen aan en werd de club een feit. Je zou wel voorzichtig kunnen stellen dat drank en drugs altijd wel wat met het overlijden te maken hadden. Het waren nu niet bepaald koorknapen zullen we maar zeggen. In 2011 overleed ook Amy Winehouse en die was uiteraard 27 jaar oud. De lijst is nog veel langer maar we beperken ons hier een beetje tot de bekende artiesten. Op de vraag: Waarom nu juist dat overlijden op hun magische 27e is geen zinnig antwoord te geven. Ian Curtis (Joy Division) werd slechts 21 jaar oud en Elvis Presley overleed 39 jaar oud. En het ergste van alles is natuurlijk dat Dries Roelvink (1959) gewoon nog rond loopt.

een reactie

  1. Goed stukje dit keer al mis ik wel dat Keith Richards het nummer Hey Joe aan Hendrix gaf en een stratocaster erbij. Maar het gaat wel vooruit dus een voorzichtige hipster goedkeuring.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s