Cu-li-nair met ikwasinharen

Leverworst!Tegenwoordig schijnt het hip te zijn om stukjes te schrijven over eten. Rolletjes zeewier met gehakt, geprakte mosselen met poffertjes, lasagne van zeehondenrug en bloemkool, je kunt het zo debiel niet bedenken of iemand probeert het uit, maakt er foto’s van en plettert dat op internet. Geen hond die dit soort onzin vol vreemde buitenlandse ingrediënten leest, maar het vult wel je website. Laat IWIH eerst even heel duidelijk zijn alvorens hij zijn recept met jullie deelt: echte mannen gaan niet met een schort als een soort zwakker begaafde homosueel met lepels in wat pannen staan roeren, waar ze snufjes van dit kruid en wolkjes van zus peper bij doen tijdens het koken. Echte mannen gaan ook niet met een 67-delige messenset allerlei gekleurde paprika’s staan schillen. En als je in het bezit bent van een vrouwmens en die geeft echt om je, dan zorgt zij dat er iedere avond een fatsoenlijke warme prak vreten op tafel staat.

Maar goed, het kan soms voorkomen dat het vrouwmens een paar dagen in het ziekenhuis moet verblijven na een meningsverschil. Of je moest weer eens kiezen tussen de Xbox eruit of zij eruit, en ze slaapt weer een paar dagen bij je schoonouders, dan zul je toch iets moeten. Voor de mannen die het even iets minder getroffen hebben met het vrouwmens heeft IWIH een recept. Geen lastige ingrediënten waarvoor je eerst naar de supermarkt, de Indonesische bakker, de Bulgaarse toko of hoe die kul dan ook allemaal mag heten moet, maar gewoon ingrediënten die je meestal wel in huis hebt. Het enige wat je wel echt nodig hebt, is een keukenmachine met van die draaiende messen. Je trekt eerst de koelkast open en pakt daaruit een stuk leverworst, een pak melk (niet meer dan 5 dagen over de datum), een stuk of plakjes kaas. Vervolgens pak je uit je keukenkastjes chips, fruit (wat maakt niet uit, het gaat erom dat je vitamine binnenkrijgt), zout en hagelslag. De leverworst breek je in stukken en gooi in de kan van de keukenmachine, daar flikker je wat stukjes kaas, het stuk fruit (en laat alsjeblieft de schil zitten, tenzij het een ananas is) bij. Giet daarna het halve pak melk erin. Zet de keukenmachine even aan en laat de boel draaien totdat je een soort dikke substantie hebt. Vervolgens pleur je een scheut zout, de zak chips en hagelslag naar smaak in de kan. Giet hier de rest van de melk overheen en blender dit alles nog eens 5 minuten. Je hebt nu binnen 10 minuten een gezonde en voedzame maaltijd waar je de rest van de avond op kunt teren, zonder dat je als een malloot uren in de keuken hebt moeten staan. En nu maar hopen dat het vrouwmens niet al te lang wegblijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s