Hotspot

165925_large

Je leest het overal. Of het nou een geëmancipeerd magazine is voor hoger opgeleiden, een damesblad om met een kop thee op de bank te lezen voor de kinderen uit school zijn, of gewoon in een rubriek in je vertrouwde dagblad, op papier of digitaal.

Wij vrouwen moeten voor onszelf opkomen! Met gebalde vuist door het leven en vechten voor je rechten! Er uit zien zoals jij dat wilt. Broeken, rokken, jurken, kort of lang, het kan gewoon. Alles kan, werken, wel of juist geen kinderen krijgen, verre reizen maken, je droom ligt om de hoek!

Maar sla je de bladzijde om dan komt het. De waarschuwingen vliegen je om de oren.
Van op je zij slapen krijg je hangborsten. Fijn om te lezen hoor als je al 55 jaar zo slaapt. Oké, de eerste 15 jaar tellen niet mee. Als je zoiets leest bij je eerste kopje koffie is je dag nou niet echt leuk gestart.

Het bericht wat daar naadloos op aan sluit is dat beugelbh’s ook opeens gevaarlijk zijn. Want je zou daar wel eens borstkanker van kunnen krijgen. Wisten de Dolle Mina’s dat soms al toen zij uit protest hun bh’s op de brandstapel gooiden? Wat heb ik aan deze info als ik altijd al een beugelbh heb gedragen, waarom willen ze me angst aanpraten terwijl ik net geleerd heb om door het leven te gaan volgens de wijze raad van Marijke Helwegen: ” Lipjes getuit en borstjes vooruit.” Die borstjes gaan echt alleen nog maar vooruit mét een beugelbh hoor!

Altijd heb je geleerd om niet onder de douche te plassen, en wat lees ik nu weer? Het mag wel, want je kunt dan zo leuk je bekkenbodemspieren oefenen. Anders ben je Tena lady voor je het weet, en het is ook beter voor je seksleven.

Maar lief damesblad, er zijn ook legio oefeningen ter voorkoming van incontinentie waarbij je niet je douche hoeft te bevuilen hoor. Wij werkende vrouwen hebben geen tijd om de hele douche nog een keer te ontsmetten voor we de deur uit gaan. Sterker nog, omdat we zo goed kunnen multitasken frissen we onszelf én de douche tegelijkertijd op. Shower power heet dat. En plassen doen we wel op de wc. De bekkenbodemspieren kun je prima trainen tijdens kantooruren op je bureaustoel. Tja, dat heb ik vast ook uit een of ander magazine.

De bladen regeren ons leven. De musthaves vliegen je om de oren. Op vrijdag word je gewezen op de hotspots waar je dit weekend absoluut moet zijn om er bij te horen.

Door middel van een verkruimelde oogschaduw en een omgevallen flesje nagellak wordt verteld welke kleur dit seizoen je van het is. Kilo’s make up gaan er door heen om maar stylish te kunnen vertellen dat ons nog bijna volle nagellakje écht niet meer kan.
En het schoonmaakmiddel dat beweerde dat het niet beter kon, blijkt nu toch nóg beter schoon te kunnen maken. En sneller. Is dat soms een pact met diegene die ons in de douche wil laten urineren?

Wat nou emancipatie! Wie mij kan uitleggen waarom schoonmaakmiddelen wel in een damesblad worden gepromoot, maar niet in een stoer mannenblad? O nee wacht, daarin wordt dan weer wel geadverteerd wat het beste poetsmiddel voor je auto is.
Voor mij zijn de tijdschriften ondanks al het bovenstaande toch wel een musthave.

Want ik steek er lekker de barbecue mee aan. Op mijn eigen hotspot: mijn dakterras!
JC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s