Wat te doen bij een #hittegolf?

Zet je muts op!Het is eindelijk een paar dagen zomers weer in Nederland en half Nederland zit al weer te jankstralen dat het zo warm is. De kinderen in Afrika zouden willen dat ze… enfin. Hele dagen gaan zitten zuchten en steunen op Twitter maakt het echt niet minder warm. En daarom komt ikwasinharen.nl met een hitteplan speciaal voor jullie lezers. Volg ons hitteplan en het is een stuk beter uit te houden. Neem als eerste een heel warme douche, dit klinkt misschien raar, maar als je extreem warm doucht, voelt de temperatuur na het douchen een stuk lager. Trek na de douche je thermo ondergoed aan. Dit kun je tegenwoordig bijna overal wel kopen. Trek daaroverheen een dikke trui of een vest aan. Doe een lange liefst gevoerde broek en een paar gebreide sokken aan. En zet daarbij een warme muts op, deze zijn tegenwoordig in heel veel leuke zomerse kleurtjes te krijgen. Door jezelf goed geïsoleerd aan te kleden, houd je de warmte buiten je lichaam. Denk aan het principe van een thermoskan, warme dranken blijven warm en koele dranken blijven koel door de isolerende werking van de thermoskan. En ga sporten! Door te gaan sporten moet je lichaam aan het werk. Warmte kun je omzetten in energie, dus door te gaan hardlopen of fietsen, zet je de warmte om in beweging en krijg je het vanzelf koeler. En als laatste tip: drink heel veel alcohol. Van alcohol is bekend dat het vocht afdrijft. Als je dus veel alcohol drinkt, zweet je vanzelf een deel van je warmte eruit. IWIH hoopt dat hij jullie op deze manier een beetje geholp… dat hij van dat gejankstraal over de hitte af is nu op Twitter. Fijne dag nog!

een reactie

  1. Jij jaagt mensen het liefste echt regelrecht de dood in hè?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s