Kijkje in kleedkamer Oranje

cid191919_BLIND-ms-2608370x_1180x885

Wij gaan winnen van Zweden. Dat komt omdat voetbalhumor de selectie de afgelopen maanden hechter heeft gemaakt. Oranje wordt langzaamaan een echte vriendengroep. Laten we even een kijkje nemen in de kleedkamer en gadeslaan hoe Blind op geheel eigen wijze de jongens voorbereidt.

De bondscoach: ‘Ok jongens. Vergeet de wedstrijd van afgelopen donderdag. We moeten nu winnen en als we niet winnen gelijkspelen en als we niet gelijkspelen moeten we bijna winnen. Geef het thuispubliek wat om voor te klappen’. Sneijder: ‘We spelen uit hoor’. Blind: ‘Je snapt wat ik bedoel. De opstelling voor vandaag. Achterin speelt Bruma met Daley. Van nature een rasverdediger.  En Janmaat links dit keer.’ Janmaat: ‘Rechts bedoel je.’ Blind: ‘Je snapt wat ik bedoel. Nou de rest is vrijwel het zelfde als tegen Griekenland. Op het middenveld wat veranderingen. Daar gaat Wesley, Kevin en Daley spelen. Probeer de bal in elkaars voeten te spelen.’ Strootman: ‘Daley speelt toch al in de verdediging?’ Blind: ‘Je snapt toch wat ik bedoel? Hij schuift door zodat hij overal speelt. Dan gaan we af en toe over de vleugels spelen. Dan zetten we om de Noren te verrassen een linksbuiten rechts en een rechtsbuiten links. En als Daley de kans ziet, mag hij ook naar voren. We kijken dat ongeveer een half uurtje aan. Als het niet werkt dat wisselen Bergman en Promes om.’ Zoet: ‘Noren? We spelen tegen Zweden.’ Blind: ‘Noren, Zweden, Grieken. Een pot nat. We moeten er alles aan doen om te winnen. In de spits staat…. wie gooit die sok tegen mijn hoofd? Jongens, niet zo flauw. Dit is een heel belangrijke wedstrijd. Niet zo kinderachtig doen. Denk aan ons motto.’ Berghuis: ‘Ik heet Berghuis, geen Bergman.’ Blind: ‘Ok Bergman, vertel jij dan maar eens wie mijn aantekeningenboekje heeft ondergepist? Jongens, ik wil geen flauwekul voor deze wedstrijd hoor. Wie heeft dat gedaan?’ Daley: ‘Ja jongens. Niet zo flauw. Wie heeft dat gedaan?’

De kleedkamer buldert in lachen uit. De sfeer is ontspannen voor de belangrijke kwalificatiewedstrijd. En een team dat humor heeft en veel met elkaar lacht, speelt vanavond de sterren van de hemel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s