iPhone 7 kost geen drol maar is wel duur

Voor de echte Apple fans adviseren wij nu om niet verder te lezen maar om onze andere no-nonsense artikelen te lezen.

De nieuwe smartphone van Apple is vol van waardevolle componenten – en zijn duurder dan in voorgaande modellen. Maar hoeveel geld het bedrijf echt uitgeeft is geen verrassing meer.

Meer geheugen, meer stijlvolle display en een glanzend witte cover. De iPhone 7 die Apple moet voortbouwen op het succes van zijn voorgangers en met verdere verbetering oude en nieuwe klanten moet gaan lokken. Echter, de nieuwe technologie heeft zijn prijs – en dus krimpen de IT-groep winstmarges voor de afzonderlijke apparaten.

Op dit moment is de nieuwste iPhone in zijn beste uitvoering voor € 759,- in de winkels te koop. Er is slechts een geheugen van 32 GB en een 4,7-inch scherm. De afzonderlijke componenten van de smartphone heeft marktanalyse bedrijf IHS-Markit nader onderzocht en berekende zowel materiële bouwkosten.

Apple moest in totaal van 201,15 Euro investeren voor elke 7 versie. Dit inclusief bouwkosten, die op slechts € 4,47 kwamen. Vergelijk dit met de iPhone 6S in 2015 die in totaal € 178,96 kostte om te maken.

Onder aan de streep is er een winst van 558 Euro per iPhone – met een enorme berg van publiciteit, de ontwikkeling en de administratieve kosten natuurlijk niet uit het oog verliezend. Wat aan de creditzijde van de balans van Apple echt over is, blijft een bedrijfsgeheim.

Het duurste component in het apparaat, het scherm kost: € 34,90. De veel geroemde camera’s zijn al beschikbaar voor minder dan € 17,90 per paar. De batterij met bijna 2000 mAh koopt de fabrikant voor een beheersbare € 2,24. De A10 processor op zijn beurt is de moeite waard en kost volgens analisten, slechts € 23,26.

Kortom, Apple gaat weer lekker verdienen maar voegt niks qua waarde toe. Wederom een hebbedingetje…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s