Arme, arme hongerige kindertjes

KindertjesTerwijl jullie kroost waarschijnlijk veel te dik op de bank met een tablet op schoot ’s avonds bussen met Pringles naar binnen zitten te werken, leven zo’n 385 miljoen kindertjes in armoede. Dit blijkt uit een rapport van de Wereldbank en UNICEF. Nu zijn wij er van ikwasinharen.nl er niet om op jullie gevoel in te spreken. Het zal ons werkelijk een leverworst zijn hoeveel calorieën jullie kronen op de relatie per dag naar binnen stouwen, maar misschien is het wel eens goed om even stil te staan bij hoe niet-slecht wij het eigenlijk nog hebben in dit kudt land. In ontwikkelingslanden leefden zo’n 20% van de kinderen in een huishouden met een inkomen van 1,90 dollar per dag of minder. Dat dikke propje op de bank eet dus met 1 bus Pringles het dagelijks inkomen van een compleet gezin uit Afrika weg. 45% van de kinderen leeft in een huishouden dat moet rondkomen van minder dan 3,10 dollar per maand. Die fles cola van de kleine bengel is inmiddels ook terugverdiend.

Het grootste gedeelte van de kinderen, die het niet zo breed heeft als de kleine prins of prinses op de bank, leeft in Afrika. Verder vinden we ook nog wat uitgemergelde kinderen in Azië. Er zijn overigens 2 keer zoveel kinderen die in armoede leven dan volwassenen. Nee, dit betekent niet direct dat arme volwassenen maar 1 hobby hebben. De oplossing volgens Jolijn van Haaren (what’s in the name), kinderexpert bij UNICEF Nederland zit hem, uiteraard, in het geven van geld. Een kleine financiële bijdrage voor gezinnen, kan er voor zorgen dat kinderen betere voeding krijgen en langer naar school blijven gaan. Hierdoor is er dus mogelijk een uitweg uit de armoede.

Maar heeee, de tyfus met je armoedige kudt kinderen in Afrika, die we nota bene helemaal niet kennen! De kleine cholesterolbom moet ook nog Fifa17, nieuwe Nikes en wil zo af en toe gewoon naar de McDonalds, omdat ook hij wel eens honger heeft!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s