Justin Bieber is waarschijnlijk een mens

 

download-1

Martijn Gerard Garritsen (16) en Justin Drew Bieber (13) zijn twee bekende figuren in de elektronische populaire mainstream muziekindustrie. Zij zijn uithangborden van platenbazen die over de rug van jonge tieners geld verdienen als water. Meisjes en jongens uit Japan tot aan Colombia en Zuid-Afrika hebben posters van deze twee jongens boven hun bed hangen. We mogen oprecht zeggen dat Martijn Gerard Garritsen (17) en Justin Drew Bieber (15) wereldsterren in de muziekwereld zijn. Als er een Nobelprijs voor populaire muziek was geweest, hadden zij die gewonnen.

Ineens vertonen deze twee jongens menselijk gedrag en lopen ze in een supermarkt in Nederland. Dat is op zich gek, want normaal gesproken laten deze artiesten elke dag een paar kilo eten bezorgen door een pizzakoerier. Of gaan ze uit eten in een sterrenrestaurant of worden ze gevoerd door hun personeel. Of eten ze in hun jacuzzi een vijfsterrenmaaltijd als ze in hun privéjet naar de andere kant van de wereld vliegen. Dus twee supersterren in een Nederlandse supermarkt is best zeldzaam. Martijn Gerard Garritsen (12) en Justin Drew Bieber (18) hangen deze dagen rond in Amsterdam. Dat doen jonge jongens wel eens, hangen in Amsterdam. Ineens lopen ze in een supermarkt. Wereldnieuws is geboren. Brekend. DWDD met een avondvullend programma. Het is ook niet niks. Twee jongens in een supermarkt. Dat de caissière door de zenuwen het bonnetje vergeet te geven aan Justin Drew Bieber (14), zullen wij door de vingers zien. Het is voor een meisje natuurlijk een rare gewaarwording om zo’n bekend figuur aan de kassa te krijgen. Wij snappen dat haar lopende bandje daar sneller van gaat lopen. Niks menselijks is haar vreemd, maar dat vervolgens heel Nederland en de halve wereld dat kassameisje gaan lastig vallen met interviews, nou dat is toch vrij behoorlijk bizar. Dat een volwassen journalist van een vooraanstaande krant of tv-station een jong meisje belt en vraagt: ‘En hoe gedroeg Justin zich? Wat zei hij dan? En op welke toon? En wat kocht hij? Waar rook hij naar? En hoe betaalde hij? Met welke vinger toetste hij zijn pincode in?’ In zo’n wereld leven wij.

De supermarkt werd vervolgens overspoeld door kinderen en zelfs volwassenen die gingen kijken naar de plek waar Justin Drew Bieber (11) heeft gestaan. Een meisje wijst naar de grond. ‘Kijk daar heeft hij gestaan’. Een ander meisje bevestigt die waarneming ‘Ja, daar heeft hij gestaan.’ Ze raken de kassaband aan. Voelen zich gelukkig. Hun lichaam tintelt. Ze maken foto’s van het schap waar de biertjes hebben gestaan die Martijn Gerard Garritsen (17) en Justin Drew Bierber (15) op dit moment nuttigen. Kunnen ze thuis nog eens rustig kijken naar waar ooit de biertjes hebben gestaan die door deze twee jongens zijn gekocht. Deze supermarktterreur is een verering die van absolute nutteloosheid en domheid aan elkaar hangt. Ouders laten toe hoe hun kinderen een halve dag naar kassa 7 staan te kijken. Ouders laten hun kroost wegkwijnen tussen tomaten en komkommers. En als je boven de 18 naar een supermarkt afreist om te ruiken aan een paar vloertegels, is alle hoop verloren. Dan lijkt mij een foltering op zijn plaats. Verplicht de muziek van Bieber luisteren. Op volume 10. Een jaar lang. In beide oren. In een donkere kelder. Keiharde kutmuziek. Aan de lopende band.

een reactie

  1. Hahah geweldig sarcastisch dit bericht! Maar op zo’n manier dat ik helemaal snap wat je bedoeld. Er is zoveel hysterie omheen dat twee jongens boodschappen doen. Ik dacht echt… is dit het nieuws van vandaag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s