Nieuwe gadgets vrijgegeven om eerbare vrouw te volgen na het passeren van de anti eerwraakwet 

foto-a-3

In Islamabad, minuten na een gezamenlijke zitting van het parlement, is een wet unaniem aangenomen tegen eerwraak. Deze nieuwe anti eerwraakwet is vrijgegeven om zodoende eerlijke vrouwen te controleren en te behouden. De wet heeft als speerpunten een reeks nieuwe toestellen doen laten ontwikkelen om eerlijke vrouwen te kunnen volgen, nu het vermoorden van hen een strafbaar feit is geworden.
“Veel mensen zijn erg benieuwd naar wat er gebeurt met hun vrouwen, vooral degenen die gaan winkelen op de fiets of met de rickshaw zodra de anti-eerwraak wetsontwerp in werking gaat” zei politiekleider Sheuckat Batthi tijdens een gesprek met de Islamabad Times.

Omdat het nogal verontrustend zal worden voor de mannen, heeft NADCR (Nationale Database en Controle Registratie) – de naam werd veranderd omdat de oude anders te feministisch klonk – nieuwe systemen bedacht om de eer te volgen. NADCR benaderde een IT-bedrijf uit Pakistan en met de hulp van de heer Backhtawhar Selaam, was NADCR in staat om aan de eisen van deze tot op het bot toe angstige mannen, te voldoen.

Volgens de heer Selaam, die een fervent supporter is en ook de ontwerper van deze apparaten, heeft deze apparaten op al zijn 14 vrouwen en 24 dochters toegepast. Hij zegt dat deze apparaten aangesloten zijn op zijn iPhone en hij kan ze overal vinden in de stad en zelfs in hun huis. Dit helpt hem om het huishouden qua planning bij te houden en aan te sturen. “Deze apparaten hebben mijn leven heel gemakkelijk gemaakt”, zei hij tegen de Islamabad Times. “Ik hoef niet meer thuis te komen en niet meer te schreeuwen. “Mijn vrouw hoeft me ook niet meer te vertellen wat er gebeurd is die bewuste dag”. We kunnen ons nu concentreren op leukere dingen, zoals baby’s maken en de planning van mijn volgende huwelijk”.

De volgende gadgets zullen binnenkort beschikbaar zijn bij de NADCR, volledig gespitst op de nieuwe anti eerwraakwet en zijn in verschillende formaten & combinaties te verkrijgen.

1) Digitale foto van de man: Het heeft grotere ogen en straalt: “Ik hou je in de gaten!” uit.

2) Eervolle oorbellen: Deze fluisteren zijn favoriete teksten naar de vrouw, zodat ze altijd zijn aanwezigheid kan voelen én horen.

3) Een in metaal gegraveerd portret van de man, gebonden aan de pols als een polshorloge: Dit is om de wereld te laten zien dat er een man is die haar toelaat het huis te verlaten om naar haar werk te gaan. Dit heeft tevens een afschrikkend effect om andere mannen die op de verleidingstoer zijn. NADCR wetenschappers raden dit aan voor de werkende vrouwen.

4) Nour El Aen: Dit is een soort google glasses. Als een vrouw dit draagt, kan haar man alles vanuit haar perspectief zien. Het komt ook met een navigatie optie zodat de man haar altijd kan volgen zodat de vrouw weet dat ze voorzichtig moet zijn om een andere route te nemen. Een scheve schaats is dus niet meer mogelijk.

5) Schoeisel: In de vorm van slippers die komen met een navigatie-volg systeem in de zolen die de man via zijn iPhone kan volgen.

6) Andere koopwaren zijn ook verkrijgbaar: Zoals injecteerbare slimme chips, halsbanden en ringen, om de eer veilig te houden, waar het thuishoort.

Selaam suggereert dat al deze apparaten voor mensen uit alle lagen van de samenleving zijn. “Men kan naar eigen budget beslissen en we zullen ze een gadget toewijzen door middel van NADCR,” zegt hij. “NADCR speelt een centrale rol bij de toewijzing en het verkoop van de apparaten, zodat alle informatie over veiligheid van de vrouwen kan worden bewaard in de nationale databank én op de iPhone. “Net als hun moraal en eer” voegt Selaam toe.

“De gadgets zullen beschikbaar zijn vanaf 1 januari 2017 en worden verkocht als nieuwjaarscadeau’s”.

Volgens insiders beraadt het NADCR zich nu om de huwelijksonterende app: Pokémon Go te vervolgen. Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s