Bedankt Kwinsie!

about-roetinheteten

Een van de dingen waar ik de afgelopen jaren achter ben gekomen is dat het feit dat Kwinsie zijn bek heeft opengetrokken heeft funest is geweest voor zijn standpunt. In mijn beleving was het Sinterklaasfeest al op zijn retour en heeft Kwinsie er juist voor gezorgd dat het in de wereld van de gewone doorsnee Nederlander een opleving doormaakte.

Ter illustratie mijn eigen ervaringen: Al jaren vieren wij geen Sinterklaas meer. Zelfs met de kleinkinderen is Sinterklaas niet meer dan een voetnoot van december. Als wij als familie al stilstaan bij het feest is het erg kort. Dat merk ik aan meer mensen. 5 december overdag is de overheersende gedachte meestal:
“Oh ja, het is vanavond ook Sinterklaas.”

Ongeacht of de pepernoten en chocoladeletters in de winkel liggen is onze viering nogal summier. Niet zoals met Kerst. Niemand heeft de dag vrij voor het feest, er zijn geen versieringen die dagenlang blijven staan of hangen, en er zijn ook geen internationale feesthits met betrekking tot de Goedheiligman.

Deze factoren dragen in mijn ogen al bij aan de afbraak van Sinterklaas. Daar hadden we de mening van islamofiel Nederland niet voor nodig. Natuurlijk, met die eikels van de Jumbo en de HEMA die lustig meemarcheren gaat het al sneller, maar uiteindelijk was de afbraak al lang bezig.

En toen scheurde Kwinsie zijn muil open.

Opeens herinnerde Nederland zich Sinterklaas en kwam het in het geweer.

Bedankt, Kwinsie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s