Pleur op!

dacf8773-de38-4c87-b662-fa881e75a8cf

Onze minister-president reageerde er in Zomergasten mee op de Nederturk die een journalist het werken onmogelijk maakte in Rotterdam. Een welgemeend “Pleur op” en wat is daar eigenlijk mis mee? Zeg het tegen iedereen die niet wil begrijpen dat je tijdens een demonstratie in dit land gewoon gefilmd kan worden. Bij Wegmisbruikers zie je het ook nogal eens, een doldwaze reactie, omdat men blijkbaar niet op de hoogte is van het feit dat je in Nederland op de openbare weg gewoon mensen mag filmen. En helemaal niet piepen als je daar zelf door je gedrag aanleiding toe geeft. De woorden van Rutte probeerde men direct te verdraaien alsof hij het tegen zomaar een Turk had maar het ging natuurlijk om die poging tot censuur. Een premier onwaardig zou je kunnen stellen en ook daar zit wel iets in. Als een willekeurige voetbalsupporter zo op een camera reageert zeg je immers ook niet pleur op (naar je eigen land) en hier zit hem volgens mij ook de kneep. Het is die reactie om als iemand met een andere afkomst een misstap doet toch even dat erbij te halen. Je hoort nooit iemand over het land uit gooien van autochtone Nederlandse verkrachters of vandalen. Het is dan ook een belachelijke reactie. Jij doet iets wat niet mag dus moet je oprotten, pleur op en zeker als je een 2e nationaliteit hebt. Die opgewonden Nederturk met lange tenen in Rotterdam is waarschijnlijk hier geboren en dus ons probleem en niet dat van de megalomane dictator in Ankara. Gelijke monniken, gelijke kappen en moeilijker moet je zoiets niet maken. Niet iemand op basis van afkomst anders gaan behandelen. Maar uitzonderingen bevestigen de regel. Die Camiel Eurlings hadden we natuurlijk direct het land uit moeten pleuren. Niet omdat het een Limburger is maar vanwege deze speech:

2 reacties

  1. Je vergeet hier gemakshalve dat die mensen met vlaggen van een andere natie aan het zwaaien waren, een natie waarvan ze ook nog het paspoort hebben. Als zij die dubbele nationaliteit inleveren, en ophouden met zwaaien van vlaggen van andere landen, dan heb je een punt hier.

    1. Hallo Peter, inderdaad zag je Turkse vlaggen (dat mag gewoon) maar daar ging het in mijn ogen niet om. Het willen belemmeren van de pers was het punt en verder is jou reactie precies wat ik bedoel. Mensen met een dubbele nationaliteit die over de schreef gaan krijgen dat er altijd even bij te horen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s