Elvis Presley is een rijk lijk

3043939-jpg_2651548_1000x667

Het einde van het jaar staat voor de deur. Tijd voor lijstjes. Een van de hardnekkig terugkerende is het lijstje van dode artiesten die het meest verdiend hebben. Toch mooi om te weten dat sommige rijke lijken in 1 jaar meer verdienen dan heel Abcoude bij elkaar. Michael Jackson heeft dit jaar de eer. De King of Pop verdiende in 2016 maar een schamele 749 miljoen euro. Daar had hij veel kinderfeestjes voor kunnen organiseren. De recent overleden Prince en David Bowie staan ook in het lijstje. Arme sloebers vergeleken met Jackson.

Toch is er maar één zanger die iedereen morsdood compleet doet verbleken. Want Jackson verdiende zoveel knaken omdat Sony zijn Beatlesrechten voor 674 miljoen euro overkocht. Prince en Bowie zijn net koud, dus hun platen werden ineens wel gekocht door zogenaamde muzieksnobs. Maar één  koning is onderhand al langer dood dan dat provincie Flevoland bestaat en die zanger verdiende dit jaar zo’n kleine 25 miljoen euro. Gewoon door Elvis te zijn. Al bijna 40 jaar dood, maar zo veel flappen dat zijn achterachterkleinkinderen elke dag lachend voor 100 dollar aan kauwgum kopen. Zo rijk is hij. En Elvis heeft nog steeds groupies. Hij is zo populair dat er in deze tijd nog steeds kale mannen van 50 zijn die posters van Presley boven hun bed hebben hangen. Volwassen kerels die een gezin hebben, lopen overal ter wereld dagelijks in een wit pak rond. Ze plakken bakkenbaarden op en roepen op elke straathoek ‘thank you very much’. Nee, Elvis is de grootste ooit. Veelzijdige showman. Podiumbeest. Michael Jackson kwam in de buurt, maar over 40 jaar is er niemand meer die iets geeft om die Jackson. Terwijl er in 2056 immer negentigjarige mannen in suède kledij rondlopen en denken dat Elvis op een eiland leeft.

Is er dan niks aan te merken op die Presley? Jazeker wel. Hij ging het leger in. Zogenaamd dan. Hij liet zich een paar keer in kostuum fotograferen. Lachend. Beetje rijden in een Jeep. Schoenen poetsen. Foto. Lachen. Poseren in kostuum. Rijden in een Jeep. Deserteren was bij hem een feest. Tevens werd hij verliefd op een meisje van veertien. Wat Michael Jackson had met jongetjes had Elvis met meisjes. Hij schreef zelf amper teksten. Zelf kwam hij niet verder dan; I love you, Love me. Yea. Forever. Love me. Aha. Yea. Yea. Hoogstaand. En dan die verschrikkelijke kutfilms. Eigenlijk gek dat hij 25 miljoen bij elkaar harkt met zulke troep. Maar goed. Elvis dus. Hij is de grootste. Over 40 jaar verdient hij nog steeds meer dan Prince, Bowie en Jackson bij elkaar. Laat dat lijstje met rijke lijken in godsnaam elk jaar terugkeren. Thank you very much.

een reactie

  1. […] wasmachine. Vindt u dat gek? We hebben ook columns over frikandellen, korfbal en kalfjes. En over Elvis en Henk & Henk. Dus zo gek is een stukje over een wasmachine niet. Nu hebben we iets meer dan […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s