DENK partijprogramma

politiekIWIH heeft al eerder aangegeven zich te willen aansluiten bij de politieke partij van Sylvana Simons, genaamd DENK. DENK vindt dat Nederland de laatste jaren veel te hard en te rechts geworden is en gaat daar iets aan veranderen. IWIH is het helemaal met Sylvana en co. eens en zou zich graag aan willen sluiten bij dit prachtige initiatief. Dit stukje is dus gelijk een open sollicitatie van IWIH om als Kamerlid in de Tweede Kamer te gaan zitten voor DENK. Geen sinterklaasfeest meer, geen etnisch profileren en racisten het land uit! Nederland wordt eindelijk een land voor iedereen die verdraagzaam is. En om te laten zien dat IWIH pro-actief is, heeft hij een aantal punten bedacht waarmee DENK zich zou kunnen profileren in onze samenleving.

DENK is een partij voor alle mensen en rangen in de samenleving. Dus niet alleen voor de blanke, rechtse hoogopgeleide elite, maar ook voor hardwerkende Antillianen, niet-werkende Bulgaren, verdachte Marokkanen en uitkeringsgerechtigde lesbiennes. IWIH vindt dat politiek voor iedereen begrijpelijk, maar ook amusant moet zijn. Daarom heeft hij bedacht dat DENK voortaan alle vragen in de Tweede Kamer op rijm gaat stellen. ‘Beste Geert, wij moeten u vermanen, wegens uw uitspraak over minder Marokkanen’. Op deze manier klinkt politiek al een stuk vrolijker.

Verder zijn is DENK natuurlijk ook voor een beter milieu. IWIH’s voorstel is dan ook dat de Kamerleden van DENK niet met de auto naar het werk komen. In plaats daarvan worden de Kamerleden van DENK opgepikt met een stoomboot in hun woonplaats en zo naar de haven van Den Haag gevaren. Dit is natuurlijk een knipoog naar Greenpeace, die actie voert in een stoomboot. Als de partij DENK eenmaal een grote schare aanhangers heeft weten te vergaren, kunnen we misschien af en toe een publiekelijk onthaal in de haven van Den Haag organiseren.

Ook moet politiek voor iedereen toegankelijk worden en iedereen moet ten alle tijden kunnen zien wat er in de Tweede Kamer gebeurt. Daarom heeft IWIH bedacht dat er een soort van Tweede Kamer-journaal zou moeten komen. Diewertje Blok lijkt IWIH bij uitstek de presentatrice voor dit journaal. Ze komt vriendelijk over, spreekt duidelijke taal en iedereen vindt haar aardig. Om de herkenbaarheid van DENK-leden te vergroten, lijkt het IWIH een goed idee, dat de ministers van DENK opvallend gekleed hun functie vervullen, zodat het voor de mensen thuis duidelijk is, wanneer een Kamerlid van DENK achter de microfoon staat.

Omdat politiek toch nog steeds vooral een blanke aangelegenheid is en ook IWIH helaas niet over voldoende pigment beschikt om niet racistisch over te komen, stelt hij voor dat alle leden van DENK geschminkt naar het werk gaan, zodat er geen verschil meer is tussen blank, geel, bruin of zwart. Tussen al die blanke dames en meneren in pak, maak je in een opvallende outfit met een zwart geschminkt gezicht, natuurlijk al direct een fantastische statement.

IWIH hoopt dat deze open sollicitatie duidelijk heeft gemaakt dat hij op een creatieve manier Nederland kan deracismiseren. (Dit woord moet nog worden toegevoegd aan de Nederlandse taal.)

In afwachting van jullie reactie,

Met vriendelijke roet,

IWIH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s