Vrijwilligers in ons land

 

volunteers-2653980_1280Vrijwilligers, er is altijd een tekort aan vrijwilligers. Reden om je af te vragen hoe dat toch komt? Er zitten genoeg mensen thuis, zonder baan. Hoe mooi staat het op je cv wanneer een werkgever ziet dat je niet jarenlang nutteloos op de bank hebt gezeten maar jezelf nuttig hebt gemaakt voor de maatschappij door je tijd in te vullen met werk als vrijwilliger.

Misschien komt het wel omdat heel veel instellingen, stichtingen, verenigingen zeer graag gebruik maken van vrijwilligers maar niet de intentie hebben hen hier voor te belonen.

Een vrijwilliger zou 150 euro per maand mogen krijgen voor het goede werk dat ze doen. Bijna geen vrijwilliger krijgt ook maar enige vergoeding. Het geld verdwijnt vaak in de zakken van de bestuurders.

Waarom is dat. Willen we het tekort aan vrijwilligers oplossen beloon hen dan. Het zou zo maar kunnen zijn dat er dan veel meer mensen van de bank komen om een steentje bij te dragen aan onze maatschappij.

een reactie

  1. […] Marokkaan. Moet u weten. Wij zullen in 2017 prachtige columns blijven schrijven. Over voetbal of vrijwilligers. Maar ook over Sylvana, Marokkanen en trouwen met kinderen. Omdat u dat nou eenmaal wilt. Hier een […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s