Trump fileerde de Clintons met chirurgische precisie 

Hij fileerde niet alleen de Clintons met chirurgische precisie, bracht Obama in verlegenheid én vernederde the Bushe’s tegelijkertijd. De Amerikanen moeten hem daarvoor juist dankbaar zijn.

Eindelijk, de fundamentele verandering, de frisse nonpolitieke-elitaire wind waar de Amerikanen op hebben gewacht. Hillary Clinton noemde ze voor het gemak “the basket of deplorables

Amerika was een experiment dat blind was voor de oligarchie, van politieke bloedlijnen en van achterkamertjespolitiek. Het moest een situatie worden waarin de directe betrokkenheid van de burgers gewenst was bij het belonen en straffen van degenen die zijn gekozen om hen te vertegenwoordigen. Degenen die trouw waren werden beloond, én degenen die niet verwachtte de prijs te betalen voor hun ontrouw. De vraag is of Trump niet te laat zal komen.

Ergens langs de lijn zijn de Amerikanen teruggekeerd naar oude gewoonten die ze achter zich hadden gelaten. Men ging zelfs zo ver, als Trump het zou worden, dat God hen maar moest komen halen. In Janet Reno’s geval wilgde de Heer haar wens in.

Zelfs als er niets van terecht komt tijdens het tijdperk Trump, het breken van deze politieke bloedlijnen en achterkamertjespolitiek geeft ze een zee van kansen om de bekende uitspraak: ‘van het volk, door het volk, voor het volk‘ te herstellen op de juiste plaats in de Amerikaanse politieke structuur.

Dat, op zich, is al een draak van een positieve erfenis!

Nu maar hopen dat Trump genoeg bescherming kan krijgen. De dood loert altijd om de hoek…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s