Red het milieu verpulver een kalfje

calf-362170_1280

Hilarisch nieuws zo vlak voor het afgelopen weekeinde. Het televisieprogramma Rambam liet ons de schimmige wereld zien van de groenestroommaffia. Hulde voor de VARA. Mag ook wel eens gezegd worden. Lieve kalfjes zonder winstoogmerk krijgen een spuitje, worden tot poeder gedraaid en dat kalfjespulver wordt gebruikt voor groene stroom. Zo sta je lief in de wei en zo laat je een sapcentrifuge draaien. Prachtig economisch fenomeen. Staat zo’n gojibeskauwer nietsvermoedend in zijn keuken een tarwegrassmoothie te maken met behulp van kalfjesstroom. Prachtig. En niet alleen kalfjes worden geofferd aan de milieugod, want het schijnt dat medewerkers van Essent en Eneco vorige week hun huisdier hebben moeten inleveren bij de medewerkersbalie. En uit betrouwbare bron hebben wij van IWIH vernomen dat als mensen op hun Toon-kastje het knopje comfort indrukken, er in Azië tien neushoorns worden geëlektrocuteerd.  Dat vinden wij paradoxaal geniaal. Red het milieu, verpulver een dier!

Dit heeft onbegrensde mogelijkheden. Laten we kuikentjes vermalen tot zonnepanelen en nutteloze biggetjes vergruizen tot milieuvriendelijke diesel. Kikkers pureren tot biologische broccolisoep. Gat in de markt. Zeker dieren die al bijna uitgestorven zijn, kunnen veel betekenen voor onze groenlinkse medemens. Walvissen kan je bijvoorbeeld verdraaien tot spaarlampen en als je neushoorns flink laat draaien in de snijmolen dan heb je al snel isolatiemateriaal voor het dak. Zo sla je twee vliegen in een klap. Zo ben je én milieubewust bezig  én ruim je verliesgevende dieren op. Pinguïns zijn economisch gezien ook vrij nutteloos. Die loopvogels zou je kunnen omsmelten tot acerolasap. En windmolens kunnen voortaan gebouwd worden met de botten van olifanten. Dank je wel VARA voor dit inzicht. DWDD: de wereld draait dier.

2 reacties

  1. […] maar daar hoor je de Volkskrant niet over), GroenLinks natuurlijk, groene stroom (is trouwens van vermalen kalfjes), groen tanken, groen vliegen, allemaal supergoed voor je hamster. En dit artikel gaat over groen, […]

  2. […] Iets over een wasmachine. Vindt u dat gek? We hebben ook columns over frikandellen, korfbal en kalfjes. En over Elvis en Henk & Henk. Dus zo gek is een stukje over een wasmachine niet. Nu hebben we […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s