Tussenrapport Feyenoord, Ajax en PSV

the-ball-488700_960_720

Het voetbalseizoen gaat een winterslaap in en wat was het weer genieten. Terwijl veel clubs in Europa bezwijken onder het bloedgeld dat Arabieren, Russen en Chinezen in het voetbal pompen, blijven Nederlandse clubs trouw aan hun zuinigheid. We winnen nooit meer wat, maar wat maakt het uit. Er lopen in Nederland leuke voetballers rond waar mensen voor naar het stadion komen. Bijvoorbeeld Henk Veerman van Heerenveen of Ard van Peppen van Roda JC. Genieten. Vooral van het spel van de traditionele top 3. Hier het tussenrapport van onze Hollandse hoop in bange voetbaldagen.

Feyenoord

Vilhena weg. Vilhena blijft. Geen keeper. Toch een keeper. Winst. Geluk. Eindelijk bovenaan. Winst. Geluk. De vinger van Elia. Iedereen blij. Winst. Geluk. Kampioen. Winst. Wissel Kuyt. Karsdorp in Oranje. Kampioen. Kuyt niet wisselen. Botteghin. Kampioen. Winst. El Ahmadi. Gelijk. Verlies. Toch geen kampioen. Vilhena in Oranje. Nieuwe Kuip. Kuyt op de bank. Toch geen nieuwe Kuip. Winst. Blessuretijd. Winst. Herfstkampioen. Iedereen blij. Toch weer kampioen.

Ajax

Nieuwe trainer. Waar blijft Ziyech? Slecht spel. Traoré  spits. Westermann. Slecht spel. Trainer stom. Willem II. Weg met Bosz. Sinkgraven vleugelaanvaller. Sinkgraven linksback. Waar blijft Ziyech? Daar is Ziyech. Trainer goed. Traoré vleugelspeler. Middenvelder boos. Vleugelspeler boos. Winst. Middenvelder boos. Winst. Ziyech. Dolberg. El Ghazi weg. Winst. Iedereen boos. Iedereen in Jong Ajax. Ziyech. El Ghazi terug. Dolberg. Overwinteren. Goede trainer. Afgang in Beker. Slechte trainer. Gelijk. Misschien kampioen.

PSV

Pingel mis. 0-0. Veel kansen. Geen doelpunt. Mis. 0-0. Paal. Pech. Pingel mis. Geblesseerd. Iedereen. Pingel mis. Onterecht afgekeurd. Lat. Pech. Vormdip spits. Vormdip middenveld. Steeds minder kansen. Lat. Pech. Geblesseerd. Iedereen. Pingel mis. Pingel raak. Lek boven. Toch niet. Geen kansen. Vormdip. Iedereen. Blessure hier. Blessure daar. Siem en Luuk. Afgang in Europa. Afgang in Beker. Tikkie breed. Tikkie terug. 0-0. Einde seizoen.

een reactie

  1. […] door een Marokkaan. Moet u weten. Wij zullen in 2017 prachtige columns blijven schrijven. Over voetbal of vrijwilligers. Maar ook over Sylvana, Marokkanen en trouwen met kinderen. Omdat u dat nou […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s