Obama zet een record aan toekennen van clementie aanvragen

admin-ajax

“I believe these folks deserve their second chance.”

President Obama heeft afgelopen week aan 78 mensen clementie gegeven en de veroordeling van 153 anderen omgezet in lichtere straffen. Een record voor de meeste handelingen van clementie door een president in de Amerikaanse geschiedenis in één week.

Een woordvoerder van het Witte Huis, Neil Eggleston legt in een verklaring uit: “Deze daden van barmhartigheid -en de barmhartigheid van onze president heeft tot nu toe 1324 ontvangers bereikt- illustreren Obama’s overtuiging dat Amerika een natie van tweede kansen is.”

Obama heeft tot nu toe de veroordeling van de 1324 mensen omgezet, waaronder 395 levenslange gevangenisstraffen, en een totaal van 148 gevallen, volledige gratie verleend.

Elk van de gevangenen wier straf is teruggebracht ontvangt een brief van de president. Senator Jeff Sessions, President-elect Donald Trump’s kandidaat voor procureur-generaal, noemde Obama’s clementie initiatief “een alarmerend misbruik van de pardon macht.”

Voormalig president Bill Clinton werd destijds sterk bekritiseerd voor de goedkeuring aan 140 gratie processen op zijn laatste dag in functie. Inclusief het pardon van de voortvluchtige Marc Rich, wiens vrouw in belangrijke mate bijgedragen had aan de presidentiële campagne van Bill en later, zo blijkt, voor Hillary Clinton.

Het wachten nu is dat Hillary -democraten onder elkaar- ook een pardon gaat krijgen, want als het aan Donald Trump ligt, zál ze vervolgd gaan worden.

2 reacties

  1. Dé manier om een land te destabiliseren: je laat gewoon alle gecertificeerde psychopaten en overige criminelen weer los op de samenleving. Dat Obama dat nú pas door heeft is bizar, in Nederland wordt deze techniek al jaren toegepast door met name D’666-rechters.

    Gekheid, stokje: ik vermoed dat Obama Trump nog snel even een kunstje wil flikken.

    1. Ben bang dat je in dat laatste gelijk zult kunnen krijgen. Democraten onder een hoedje én elkaar de handjes boven het hoofd houden….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s