Jaaroverzicht nuttigste BN’ers van 2016

top-95717__340

Het einde van het jaar is nabij. Tijd voor lijstjes. Overal schieten lijstjes uit de grond. Lijstje hier. Lijstje daar. Top zus. Top zo. Ook wij van IWIH steken de koppen bij elkaar en zetten de 10 meest invloedrijkste en nuttigste BN’ers van 2016 voor u op een rijtje. We hebben met iedereen rekening gehouden. Er staan blanke en zelfs zwarte vrouwen in. Een politicus die bij een moslimpartij heeft gewerkt en een kopstuk van een rechtse partij. Dode en levende mensen. Machtige mannen en gewone mannen. Drugsgebruikers en geheelonthouders. Want IWIH durft niemand voor zijn of haar hoofd te stoten. Wij zijn ridders van de fatsoensbrigade. We beginnen met nummer 10, want nummer 10 is net zo veel waard als de nummer 1.

 1. Sylvana Simons

Enorm talent. VJ. Model. DJ. Zangeres. Schrijfster. Danseres. Kapster. Presentatrice. Actrice. Politicus. Aantafelzitster. Ontwerpster. Voice-over. Activist. Het. Kan. Niet. Op. Ook heeft ze een dikke vinger in de pap bij de jaarlijkse Zwarte Lijst. Herstel; Toevallig Donkere Medemens Lijst. Want zwart mag niet meer. Is zij de enige donkere medemens in deze lijst? Voorlopig wel, dus deze lijst is racistisch. Blanke overheersing gaan wij bij IWIH tegen. Artikel 1 hebben wij ingelijst aan de muur hangen, dus laten we snel doorgaan naar de volgende zwarte persoonlijkheid voordat wij de racismekaart krijgen toegespeeld.

 1. Zwarte Piet

Wat een held. Icoon van een generatie. Kindervriend. Geeft snoep en cadeautjes aan kinderen. Kinderen die elk jaar uitkijken naar de komst van deze zwarte knuffelgoedzak. Hij is zwart. Zwarter dan zwart. Mooie kleur zwart. Zo komen de ogen beter uit. Ogen die geluk uitstralen als hij cadeautjes en snoep uitdeelt aan lieve kinderen.

 1. Yuri van Gelder

Reclamezuil van Heineken. Fatsoenridders hebben een medaille door zijn neus geboord. Hij boort veel door zijn eigen neus, maar nooit medaillekansen. Yuri haalt dronken en vol met coke nog een gouden medaille. Zo goed is hij. Master of de vogelnestjes. En dronken mensen kunnen goed schrijven, dus willen we hem graag als gastcolumnist toevoegen aan ons redactieteam.

 1. Jan Roos

Geef hem een microfoon en hij douwt hem onder je neus. Geef hem een bus en hij rijdt het land door om te flyeren. Geef hem een camera en hij gaat ervoor staan. Geef hem een partij en hij sprokkelt zetels. Wij gaan nog veel van hem horen. Ook als hij in maart nul zetels haalt, zijn we nog niet van hem af. Jan is in het huidige politieke landschap een schot in de roos.

 1. Gordon

Kiezen tussen Gerard Joling en Gordon is als kiezen tussen je vader en je moeder. De keuze is op Gordon gevallen. Ooit wint hij de Televizier-Ring. Of koopt hij die gewoon. Was de eerste die in Nederland geroast werd en dat leverde legendarische televisie op. En legendarische televisie was in 2016 behoorlijk schaars. Vandaar plek 6. Gordon zouden wij trouwens best als gastcolumnist willen inhuren. Wij betalen alleen niet in natura.

 1. Ard van der Steur

We twijfelden tussen Wilders en Ard. Maar we kunnen niet om Ard heen. Wat is hij lekker bezig. Hij is echt goed bezig. Hij zegt het zelf ook. Hij doet het heel goed. De politie doet het goed. Controle op asielzoekers is onder controle. Helemaal top. Minister van Veren in De Eigen Reet van de Vrolijke Vreugdevolle Dartelpartij heeft een topjaar gehad. En dat belonen wij van IWIH met plek 5 in de lijst van de mensen die echt heel goed bezig zijn geweest in 2016.

 1. Johan Cruijff

Dood. Zelfs hij. Wat een reclamebord voor ons landje. Amsterdam houdt van hem. Rotterdam houdt van hem. Barcelona houdt van hem. De wereld houdt van hem. Ondanks dat zijn hobby in de jaren zeventig was om spelers van PSV weg te pesten, kapot te treiteren en te kleineren tot ze gingen emigreren, zijn er zelfs in Eindhoven mensen te vinden die van hem houden. De babbelzieke legende is gelukkig voor eeuwig op beeld gevangen. Rust zacht ouwe gek.

 1. Max Verstappen

Wereldkampioen autobesturen 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 en 2024. In 2023 lukt het net niet omdat hij in de laatste race na een debiele inhaalpoging zichzelf in de muur boort. Wat een held. Wij durven niks negatiefs te schrijven over Max want anders slaat zijn vader hier de redactie kort en klein. Nee, aardige mensen die autofiguren. Gaan we nog veel plezier aan beleven.

 1. Tess Wester

Tess Fucking Wester. Ineens is handbal hip. Tess is populair. Wat een lekkere vangbal heeft zij. Mannen zitten ’s nachts stiekem op zolder handbal te kijken. Ze smeren zich in met hars en gaan opgerold op de grond een handbalbal nadoen. Wachten tot iemand ze oppakt en naar Tess Wester gooit. We zouden haar graag als gastcolumnist toevoegen aan onze redactie. Of gewoon als gast. We betalen in natura.

 1. Halina Reijn

Wat een talent. Acteren. Columnist. Aan tafel zitten bij DWDD. Multifunctioneel. Wij roepen haar uit tot de meest BN-erige BN’er van 2016. Haar columns doen veel stof opwaaien en dat kenmerkt een groot schrijver. Ze beroert, ontroert, irriteert, begeert en ontgoochelt mensen. Wij zouden haar graag als fulltime columnist toevoegen aan onze redactie. Misschien vindt ze op onze redactievloer eindelijk de liefde van haar leven. Want de mannen van IWIH zijn keurige, nette en fatsoenlijke columnisten met hun hart op de goede plaats.

6 reacties

 1. […] BN’ers zijn een verdienmodel. Daarom zijn er veel BN’ers gecreëerd. En zoals u van ons gewend bent, hebben wij weer de meest nuttigste BN’ers in 2017 voor u op een rijtje […]

 2. […] hebben van de nuttigste BN’ers van het afgelopen jaar. Want wij houden van BN’ers. In 2016 en 2017 waren er ook al BN’ers. Dus het fenomeen BN’er is niet nieuw. Ook in 2018 waren […]

 3. […] houden van tradities, kijk maar; 2016, 2017 en 2018. In het jaar dat de overheid ons als een extreemnationalistische weblog bestempelde, […]

 4. […] (winnaar 2017) heeft niet door dat hij door de halve partij verraden wordt en van de winnaar uit 2016 (Halina Reijn) hebben we na 2016 nooit meer iets van gevernomen. Het was dan ook een jaar om snel te […]

 5. […] ene homo lopen terwijl er een camera draait. De grote vraag is dus: wie wint editie 2021 en volgt Halina Reijn 2016, Thierry Baudet 2017, Johan Derksen 2018, Virgil van Dijk 2019 en Fidan Ekiz 2020 op? Welke […]

 6. […] een Top 10 van nuttige BN’ers. Al deze BN’ers mochten al een keer met de eer strijken; 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 en […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s