Top 10 populairste columns van 2016

Er waren dit jaar maar een paar zaken die u interessant vond. Vluchtelingen, Marokkanen, Sylvana Simons en trouwen met kinderen. Dat maakt u vrij pervers en eenzijdig. Er werden prachtige columns geschreven over de zorg. Over onderwijs, armoede en leverworst. Maar nee. U zit vast in uw eigen tunnel met Sylvana Simons aan het einde en als u uit de tunnel komt, wordt u in elkaar geslagen door een Marokkaan. Moet u weten. Wij zullen in 2017 prachtige columns blijven schrijven. Over voetbal of vrijwilligers. Maar ook over Sylvana, Marokkanen en trouwen met kinderen. Omdat u dat nou eenmaal wilt. Hier een overzicht van de best gelezen columns uit 2016 van 2016 in 2016.

 1. Vluchtelingen vechten in Venlo

We weten niet wie er op zijn zolderkamer als een debiel op F5 heeft gedrukt, maar dit was het meest gelezen artikel van 2016. Blijkbaar vindt u vechtende vluchtelingen interessant. Of Venlo, maar dat lijkt ons sterk. De titel is natuurlijk ook heel commercieel. Soort stripboek; Suske & Wiske en de Vechtende Vluchtelingen in Venlo. Wie weet wat 2017 ons brengt. Mattende Marokkanen in Maastricht of Strijdende Syriërs in Strijen. Moordende Moslims in Moordrecht of Koerende Koerden in Koedijk.

 1. Kind (6) trouwt met man van 55 voor eten en een geit

Dit vinden jullie leuk he. Trouwen met kinderen in ruil voor een geit. Wat er in jullie gedachten met die geit is gebeurd, willen wij niet weten. Maar de combinatie baard, Afghaan en geit voorspelt weinig goeds. Wij hopen dat 2017 voor jullie een beestachtig jaar wordt. Ouwe geitenknuffelaars.

 1. Uitgelekt: kandidatenlijst Geenpeil

Zou wat zijn, maar dit sloeg natuurlijk nergens op. Sommigen geloofden deze journalistieke lekkage en verspreidden dit als ware echt nieuws. Maakt niet uit wie er op de lijst stonden. Meneer Aart. Jeroen Pauw. Zo gek is dat in deze tijd allemaal niet. Iedereen gaat tegenwoordig de politiek in. Zelfs VJ’s van TMF, dus deze kandidatenlijst kwam aardig in de buurt.

 1. Domme gans Sylvana

Nou, hier waren we niet zo lief voor Sylvana. Supermatthijs had het even helemaal gehad en linkte DENK en Sylvana aan Erdogan. Hij durfde te zeggen wat iedereen toch al dacht. Ach ja, als we Sylvana, TMF, DENK en Erdogan op een hoop gooien, krijgen we Tarkan met Kiss Kiss. Laten we dat dan maar doen aan het einde van het jaar.

 1. Marokkaan geweigerd bij tankstation Delft

Wij van IWIH bekijken alles door een objectieve bril. Als er iemand neergepopt wordt of er wordt een winkel overvallen, zullen wij nooit meteen zeggen ‘zal wel een Marokkaan zijn.’ Zo zijn wij niet. We willen eerst alles weten voordat we kunnen zeggen ‘zie je wel een Marokkaan.’ Eerst alle feiten boven tafel en dan pas Anniko van Opsporing Verzocht bellen.

 1. Marokkaan geweigerd in supermarkt

Dit was in 2016 het positiefste stukje over Marokkanen op het web. Zo kan het dus ook. Niet elke Marokkaan is een boef. Dit stukje geschiedschrijving laat zien dat er ook goede Marokkanen zijn. Als lezer verwacht je dus elk moment dat deze man helemaal Badr Hari gaat op de Jumbo. Niks is minder waar. Hij pakt een fiets en rijdt weg. De schrijver laat in het midden of het zijn eigen fiets was, maar dat nemen we maar even aan. Zulke positieve mensen zijn wij namelijk.

 1. DENK, denk eens na

Ome FoXX deed ook een duit in het DENK-zakje. Dit keer ging hij helemaal loesoe op Kuzu. Die Flauwe Kulzu vergeleek Nederturken met de joden van WOII. Dat is hetzelfde als dat je 1.5 miljoen dode Armeniërs vergelijkt met 1.5 miljoen kalkoenen die geslacht worden met Kerst. Wij ontkennen trouwens dat Nederturken slachtoffer zijn in Nederland. We ontkennen dat in 2116 nog steeds.

 1. Denk aan Sylvana

Die verrekte Sylvana weer. Ze is een obsessie voor u. Dit keer waren we behoorlijk positief over deze veelzijdige vrouw. We boden ons in vol ornaat aan om lid te worden van DENK. We wilden ons zelfs zwart schminken, want wij zijn pro negers. Maar helaas hebben we niks vernomen van de Turkse Volkspartij voor Vrijheid en Democratie.

 1. Denk vindt weer eens dingen

Weer DENK. Dat vindt u leuk he. Kritiek op DENK. Beetje schoppen tegen partijpunten was het dit maal. Vrije Nator maakte gehakt van chemische castratie, etnisch profileren, beschavingsgevoel en wederzijdse acceptatie. De eer gaat naar Vrije Nator, maar in principe had onze blinde, dove en demente buurvrouw deze column kunnen schrijven. Kritiek op het partijprogramma van DENK schrijft namelijk zichzelf.

 1. Column Bas Taart: Cheers

Ineens was hij er. Bas Taart op IWIH. Zo snel die kwam, zo snel die ging. Want 1 april. Wat hebben we gelachen met z’n allen. Schreef dit jaar leuk over koeien op Retecool. Eind maart verscheen dit verhaal op IWIH en die column van een paar regels staat gelijk in de Top 10. Dat zegt iets over de enorme populariteit van Bas Taart of over de immense nutteloosheid van IWIH. U mag kiezen.

 

6 reacties

 1. […] dat er dit jaar maar 11 columns zijn verschenen, dus gelukkig kunnen we 2018 afsluiten met onze traditionele Top 10 van meest gelezen columns. We hadden columns over Pechtold. Over heel de familie Pechtold. Over […]

 2. […] we weer, want wij houden van traditie. Kijk maar; 2016, 2017, 2018. Het was ons het jaartje wel. In het jaar dat de overheid ons hyperpartisan noemde in […]

 3. […] in 2020 vond u onze website massaal. Massaal. U houdt namelijk van traditie; in 2019, 2018, 2017 en 2016 was er ook al een Top 10 omdat jullie nu eenmaal van lijstjes […]

 4. […] populariteit gek genoeg niet in de Top 10. Waren er dan nog succesvollere artikelen? Blijkbaar. In 2016 hadden we ook al een Top 10, en ook in 2017, in 2018, in 2019 en in 2020. Traditie, en we houden […]

 5. […] Kuifje is deze titel. Beste titel in 7 jaar. Meest gelezen column van 2016. VVV is dus nu de officiële afkortingen van Vluchtelingen Vechten in Venlo. Dit was een soort […]

 6. […] moet er zijn. Wij houden van lijstjes want deze Top 10 doen we ook al sinds 2016. Met succes, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021 zijn hier te lezen en u houdt nou eenmaal van tradities. Dus […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s