De illegale tsunami gaat gewoon door! 

wp-image-292037909jpg.jpg

Meer dan 1100 Afrikaanse migranten hebben in het nieuwe jaar, geprobeerd om de grens naar de Spaanse enclave Ceuta in Marokko te bereiken. Vijf Spaanse en tientallen Marokkaanse medewerkers van veiligheidsdiensten, die het klimmen over de omheiningen trachtten de voorkomen, zijn gewond geraakt.

De veelal uit sub-Sahara afkomstig mannen zijn goed georganiseerd en gewelddadig. Gelukkig hebben dezelfde veiligheidsdiensten deze eerste illegale vluchtelingentsunami des nieuwe jaar kunnen breken. Slechts twee migranten is het uiteindelijk gelukt om het Spaanse grondgebied te bereiken.

9 reacties

 1. Zijn die Spanjolen nou zo dom of was men vroegâh in wijlen de DDR nou zo slim? Dáár wisten ze wel hekjes te bouwen waar (vrijwel) niemand levend overheen kwam. Niet dat ik die Anti-Imperialistischer Schutzwall goed wil praten maar ze moesten het kapitalisme natuurlijk wél buiten de deur zien te houden. Ik denk dat de Spanjolen maar eens wat wijze raad moeten gaan inwinnen in het Oosten van Duitsland, nu het nog kan.

  Tip: Mutti Merkel heeft uitstekende connecties in die regionen.

  1. Dat die muur in DLD goed scheidingswerk verrichte is duidelijk. Het rijke westen van DLD moest na de val van de muur, gelijk het arme oosten mee laten delen in alle opgebouwde sociale en financiële zekerheden. Dat gat wat toen is ontstaan zijn ze in DLD nog steeds niet te boven.

   1. Reinaert · ·

    Zo arm was die ‘arme’ DDR helemaal niet: het BBP lag (per capita) op het viervoudige van Hongarije en ruim het drievoudige van landen als Polen en Tsjechoslowakije. In principe hadden de mensen geld zat, er was alleen verdomd weinig te koop (zoals sinaasappels en bananen).

    Rijen in de winkels? Nooit gezien – en ik heb er in 1988 en ’89 gewoond – dus van gebrek was geen sprake, wel van een (voor onze begrippen) schraal assortiment. Het land was sociaal-economisch gewoon compleet anders ingericht dan de BRD maar dat maakt het nog niet meteen een slecht land, laat staan een arm land (goed, je moest niet tegendraads denken en doen, maar gooi hier in Nederland maar eens een waxinelichthouder naar een passerende koets).

    Met de komst van de West-Duitsers onder leiding van dikke Helmut moest opeens alles anders: de maximumsnelheid moest omhoog (die was 100km/u, gelijk aan de topsnelheid van een Trabant met rugwind), er moesten vangrails komen (95% van de autobanen had die niet). er mocht opeens gedronken worden in het verkeer (de DDR kende een heel simpele regel: 0,00 promille), de liberale abortuswetgeving van de DDR moest acuut afgeschaft, woonlasten, zorgkosten en kosten voor onderwijs vlogen omhoog, noem het maar op.

    Toen Christa Luft (de toenmalige minister van EZ van de DDR) tegen dikke Helmut riep dat de door hem zo graag (en zo snel mogelijk) gewenste Wiedervereinigung 16 miljard Mark (West) zou gaan kosten werd ze door dikke Helmut weggehoond: dat kon voor minder dan de helft, véél minder.

    Achteraf hebben ze allebei ongelijk gekregen: het heeft véél meer gekost, en het kost nog steeds geld. Alleen maar omdat dikke Helmut zo snel mogelijk een Wiedervereinigung én een Währungsunion (één munt) wilde hebben. Hij heeft z’n zin gekregen, maar kijk niet naar het prijskaartje.

  2. Je vergeet een ding. De mensen in het oosten des Deutschlands betaalde nooit premie voor pensioen. Na val van de muur wilde ze wel mee teren aan de opgebouwde pensioenfondsen van de Wessie’s.
   Nog meer verschillen te zien op:https://www.google.nl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=/amp/m.faz.net/aktuell/politik/inland/ost-west-unterschiede-nach-wiedervereinigung-deutschlands-13715180.amp.html&ved=0ahUKEwjY2bWKzabRAhXDOxoKHTHED_EQFggaMAA&usg=AFQjCNGJQj4Yr30LoCYTLrFQLvRt84hUZA&sig2=buhO_OaHQyDH5nFcmkriuA Na val van de muur, leven de Ossies nog altijd in relatieve armoede.

   1. Reinaert · ·

    Ze wilden uiteraard graag hun sociale rechten (pensioenen) in stand houden, en aangezien dikke Helmut zo’n ontzettend grote haast had werd zulks dus ook een duur grapje.

    Het idee van Hans Modrow (MP) en Christa Luft (EZ) om de markten (en de munteenheid) maar 10 jaar gescheiden te houden was dus zo gek nog niet. Goedlopende bedrijven in de DDR legden stuk voor stuk het loodje omdat hun afnemers (de Russen voorop) opeens in westerse valuta moesten gaan afrekenen – die ze niet of onvoldoende hadden.

    West-Duitse bedrijven hebben op die manier voor een appel en een ei heel wat productiecapaciteit op kunnen kopen en potentiële concurrenten uit de markt kunnen drukken. Het is allemaal domweg veel te snel gegaan, ter meerdere eer en glorie van Kohl en Genscher. Ego über alles!

  3. Daar heeft u een heel goed punt!

 2. Liggen veel te weinig landmijnen bij die hekken anders zouden ze nooit tot aan die hekken kunnen komen en op die hekken staat geen stroom anders konden ze er niet op klimmen en er wordt niet geschoten want niemand valt ervan af.

  1. Wat een warme en menselijke reactie. Hoop op net zoiets als jezelf eens moet vluchten ergens om wat voor reden dan ook.

 3. […] De illegale tsunami gaat gewoon door […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s