Niet elke BN’er weigert vluchteling in huis

immig

Weten we het nog. Ergens in 2015 zat Hanna Verboom bij DWDD. Hanna is bekend van het wereldje. En zij ging samen met andere BN’ers uit het wereldje vluchtelingen in huis nemen. De studiovloer van DWDD werd glad van het traanvocht. Natuurlijk werd al snel duidelijk dat Hanna (bekend van die ene film met die ene acteur) helemaal geen vluchteling in huis heeft genomen. Zelfpijperij gelukt, missie mislukt. Nou, dat is niet helemaal eerlijk. Er waren BN’ers die in 2016 wel hun huis ter beschikking stelden aan hoogopgeleide advocaten uit Syrië en andere oorlogsgebieden. Laten we eens kijken hoe het die BN’ers is vergaan.

Linda de Mol

De halve provincie Utrecht is grondgebied van familie De Mol. Linda heeft uiteindelijk 33 Syrische mannen in huis genomen. Zij heeft zo’n grote villa dat het drie maanden heeft geduurd voordat ze elke vluchteling had gevonden om zich voor te stellen. Het schijnt dat John de Mol al een tv-format bedacht heeft; AZC TV. Een soort Utopia Extreem. 144 camera’s in het huis en kijken wat er gebeurt. Komt Gordon af en toe een liedje zingen. Kijkcijferkanon gegarandeerd.

Wendy van Dijk

Het kloppend hart van Nederland. Bij Wendy kwamen al heel vaak Marokkanen over de vloer, maar dat bleken dan achteraf cokedealers te zijn. Wendy had in 2016 een groep Afghanen op zolder. Was geen succes. De papaver groeide uit de schoorsteen. Heel de boel opgedoekt.

Nick Keizer en Simon Schilder

Dat is balen als je duo bent. Staat de ene ineens op zo’n lijst, moet de ander wel ja zeggen. Je wilt niet bekend staan als die ene van Simon en Nick die niet op de lijst staat maar die ander van jou wel. Nick Keizer heeft 13 Eritreeërs wegwijs gemaakt in Volendam. Dat was een schouwspel op die dijk. Iedereen kijken. Die Afrikanen gaan natuurlijk nooit meer weg uit dat visdorp. Ze houden namelijk van cultuur snuiven.

Halina Reijn

Geweldig voor haar natuurlijk. Eindelijk wat in- en aanloop in huize Reijn. Halina heeft gelijk 7 Irakezen in huis genomen. Elke ochtend. Elke middag. Elke avond. Elke nacht vertelde zij aan hen ronduit over haar première. Over haar nieuwe tas. Over haar carrière. Over haar onzekerheden. Over haar columns in het AD. (Prima columns trouwens, red). Over Carice. Over haar schoenen. Over haar gordijnen. Die gasten zijn na twee weken terug gevlucht naar Irak. Hielden het niet meer uit.

Joris Linssen

Dat was wel makkelijk voor hem. Hij haalde ze gelijk op van Schiphol. 14 Tunesiërs kregen een camera onder hun neus. Hoe het thuis was? En of ze thuis niet enorm gingen missen En of ze elkaar even konden omhelzen voor de camera. En het liefst ook iets over hun dode familieleden konden vertellen zodat er een traantje gefilmd kon worden. Die gasten zeiden Hello Goodbye met je tv-format en zijn linea recta naar een AZC in Deventer gevlucht.

Jan Kooijman

Ouwe befkoning Jan Kooijman. Had het moeilijk met zijn vier testosteronbonken uit Syrië. Die gasten wilden natuurlijk een blonde Nederlandse dame aan de vleeshaak slaan. Dus naar Amsterdam. Jan mee. Jan schrok wel een beetje, want vrouwen versieren in Syrië gaat natuurlijk heel anders dan in Nederland. In Syrië pak je ze gewoon op hun bek. Wat, wat willen ze doen dan? Arme Jan. Hij bleef maar aan ze uitleggen dat mannen galant moeten zijn, maar helaas. De vier spierbundels hebben inmiddels uit echte liefde een paar willekeurige vrouwen bewust en onbewust zwanger getikt, dus Jan kan weer rustig slapen.

Advertentie

een reactie

  1. […] met een bord ‘Nederland is jouw land’ op Schiphol kunnen gaan staan. Je zou aan de tafel van DWDD iets emotioneels kunnen roepen. Je zou op Joop.nl een cartoon kunnen posten. Je zou als redacteur […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s