Alleen dwazen zullen zich verzetten tegen warmere banden met Rusland

Hoewel de inlichtingendiensten van de Verenigde Staten ervan overtuigd zijn dat Rusland zich bemoeide in de presidentiële race, heeft President-elect Donald Trump zijn positieve bevinding niet verminderd en verlangt naar warmere betrekkingen met Moskou.

Trump verklaarde in een reeks van tweets op zaterdag dat “alleen domme mensen of dwazen” tot een andere conclusie zouden komen.

“It is a good thing”

“Having a good relationship with Russia is a good thing, not a bad thing”, verklaarde hij vanuit zijn Trump Tower, om eraan toe te voegen: “We have enough problems without yet another one.

Amerikaanse inlichtingendiensten informeerde op vrijdag de president-elect van hun conclusies dat het Kremlin zich bemoeide met de verkiezingen, om hem te helpen te winnen met de strijd om het Witte Huis.

Het rapport verklaarde expliciet dat de Russische president Vladimir Poetin zich met de verkiezingen bemoeide en zei dat Moskou een “duidelijke voorkeur” had voor de heer Trump in zijn race tegen Hillary Clinton.

Trump geeft de voorkeur aan Poetin

Trump heeft herhaaldelijk geprobeerd om de aantijgingen te bagatelliseren, alarmeerde sommigen, die een patroon van scepsis gericht op de Amerikaanse inlichtingendiensten en een bereidheid om Poetin te omarmen in een tweetreeks.

Tijdens de verkiezing, prees Trump Poetin als een sterke en beslissende leider, en voerde aan dat de twee landen zou profiteren van een betere werkrelatie, maar pogingen van de regering Obama om Rusland zwart te maken zijn niet succesvol gebleken.

Op hetzelfde moment, geloven de inlichtingendiensten dat Rusland nog niet klaar is met het binnendringen in de Amerikaanse politiek en beleidsvorming.
Onmiddellijk na de 8 november verkiezingen, begon Rusland een ‘phishing’ campagne om te proberen om mensen te verleiden tot het onthullen van e-mail wachtwoorden van Amerikaanse overheids werknemers en denktanks die gespecialiseerd zijn in de nationale veiligheid, defensie en buitenlands beleid.

Er wordt beweert dat de Russische regering de gehackte e-mails toonde van het Democratische Nationale Comité en mevrouw Clinton’s campagne voorzitter, John Podesta, en deze informatie gaf aan de anti-geheimhouding groep, WikiLeaks.

Assange’s ontkenning

De oprichter van WikeLeaks, Julian Assange, heeft ontkend dat hij deze e-mails kreeg van de Russische regering.

Bovendien geloven inlichtingendiensten dat Moskou hieruit veel heeft geleerd van haar activiteiten in de verkiezing en een blueprint heeft -om toekomstige verkiezingen in de VS en geallieerde landen- weer te kunnen manipuleren.

In een interview met The Associated Press, zei Trump dat hij van zijn gesprekken met de inlichtingendiensten “veel geleerd” heeft, maar hij weigerde te zeggen of hij hun beweringen accepteerde dat Rusland in de verkiezing een belangrijke rol heeft gespeeld ten faveure van hemzelf.

2017 wordt een belangrijk jaar voor de desstructieve Conservatieven en voor die, die de Democraten wel kunnen uitspugen. Zij ruïnerende bijna deze (de VS) grote natie. WikiLeaks ontmantelde de Clinton-campagne en heeft meer corruptie blootgelegd dan we ooit voor mogelijk kunnen houden!

UPDATE:

Het blijkt toch dat de inlichtingdiensten gelijk hadden over een eventuele hack van de Russen. Trump erkent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s