Free Chris Klomp

shoes-1729231__480-1

Twitter was vroeger best leuk. Een beetje tweeten dat je de vloer ging dweilen. Of dat je de kat eten ging geven. Beetje lachen tijdens De Rijdende Rechter of Boer Zoekt Vrouw. Maar Twitter is tegenwoordig een soort plein geworden waar extreem rechts en extreem links tegenover elkaar hun waarheid staan te schreeuwen. Ze rijden nog net niet met een vrachtwagen over elkaar heen. Staafdiagrammen, nutteloze cijfers, vage onderzoeken en cirkeldiagrammen vliegen je om de oren. Komt rechts met een onderzoek van professor X dan meent links dat de onderzoeker rechts is en betaald wordt door geheime extreem rechtse spionnen. Komt links met een onderzoek van professor Y dan bedreigt rechts de professor en schreeuwt minder minder. Minder islam. Minder Palestijnen. Minder Belgen. Minder yoghurt. Gewoon minder.

Steeds meer mensen worden slachtoffer van de toenemende twitterterreur. Deze week was het ‘journalist’ Chris Klomp die zijn profiel verwijderde. Er is genoeg aan te merken op Klomp. Deze objectieve journalist (naar eigen zeggen) heeft een mening die hij niet onder stoelen of banken steekt. Laten we zeggen dat Chris zo links is dat hij met hamer en sikkel aan de grens staat als de Russen ons land innemen. En met kebab als het Ottomaanse Rijk bij Maastricht de vlag hijst. Moet hij weten, prima. Wij zijn het zelden met hem eens en ook wij stuurden hem via Twitter af een toe een onderzoekje met wat staafdiagrammen. Vonden we leuk. Of we negeerden Chris gewoon. Sommige tweets van hem hebben we geprint en aan onze muur gehangen zodat we nog wat te lachen hebben op de redactievloer. Maar nu heeft er een of andere onverlaat bedreigingen geuit aan het adres van Chris en zijn directe familie. Hoe ziek ben je dan? In ieder geval heel laf. Onze klomp brak. Gelukkig weet Klomp alles over recht, daders, slachtoffers en straffen. Hij weet nu dus al hoeveel uur taakstraf zijn bedreiger krijgt opgelegd. Dat is een geluk bij een ongeluk.

De verharding van Twitter maakt slachtoffers. Zowel aan de linker vleugel als aan de rechter vleugel. Daarom roepen wij op om weer over vloeren dweilen te gaan tweeten. Of over eendjes. Of desnoods over de nieuwe cd van Nick & Simon. In ieder geval iets wat niemand kwaad doet en wat niemand interesseert. Maak Twitter weer onschuldig, zodat Chris Klomp weer terug op Twitter kan. Want hij is dan wel een rare kwibus maar wel onze rare kwibus.

3 reacties

  1. Mee eens! FREE KLOMP!

  2. […] houden van Chris Klomp. Wij waren ooit best positief over Chris; lees maar. En Chris kan echt mooie verhalen schrijven over loempia’s. En over het weer. En over […]

  3. […] mogen Twitter-nar Chris Klomp heus wel. Toen hij ooit weg was, sprongen wij voor hem op de bres. (lees hier) Wij zijn het trouwens zelden met hem eens, maar hoe de heer Klomp Twitter gebruikt vinden wij […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s